Sunn baking

/sponsorlinker

 

Jeg har fått flere spørsmål om hva man bør ha på kjøkkenet når man ønsker å lage sunt hverdagsgodt, så her har dere litt info!

De to viktigste tingene man bytter ut for å bake sunnere søtt er sukker og hvetemel – ikke fordi det er noe farlig med sistnevnte, men fordi det finnes så mange andre alternativer som gir kroppen litt mer næring og byggesteiner.

img_3784

1. Sukkererstatninger:

79087_funksjonell_mat_sukrin_gold_1-checker

Sukrin gold – gir en deilig karamellsmak og smelter i kontakt med væske

Sukrin – passer godt som strøsukker over grøt o.l.

Sukrinmelis – pulverisert sukrin som er godt i glasurer og kremer

Fibersirup – et helsekostprodukt, prebiotisk med lav GI, godt i bakst og konfekt.

Stevia – 1 dråpe er like søtt som 1 ts sukker, passer i glasurer, yoghurt og drikker

Sukkerfri sjokolade – smaker ekte sjokolade, søtet med sukrin.

Det finnes også helt naturlige matvarer som kan gjøre det søtt og sunt;

bananer-checker

Bananer – godt modne
Dadler eller annen tørket frukt
Bær – spesielt jordbær
Honning
Kanel og kardemomme
Vaniljestang

2. Meltyper:

700270_fiberfin-checker

Fiberfin  naturlig sunt og fint mel med 60% fiber. 1 ss gir like mye fiber som 1 dl grovt mel.

Havremel / havregryn – passer til absolutt all bakst, pannekaker/vafler. Fiber- og proteinrikt.

Kokosmel – rikt på kostfiber og protein, naturlig søtt og egnet i bakst, brød og proteinbarer.

Mandelmel – fettredusert og med høyt proteininnhold – passer til bakst, brød og marsipan.

Ellers er andre grove meltyper som for eksempel byggmel og rugmel også fine alternativer dersom du ikke må ha det glutenfritt.

72700_scitec_protein_delite_500g_1-checker

Protein Delite – proteinpulver er melkepulver med smak som passer perfekt i kaker, bakst og konfekt.

Easy Bake – bakeprotein med et hint av vanilje, passer fint i rundstykker, brød m.m

And there you have it!

Om jeg skal velge det jeg bruker mest i hverdagsdesserter, så må det bli; Sukrin gold, fibersirup, havremel og bananer.

IMG_0332

Kos dere med sunnere hverdagsgodt!

106 tanker om “Sunn baking

  1. Tilbaketråkk: Dette har jeg i kjøleskapet | Sunnere Livsstil

  2. avatarHanne Gullvik

    Jeg syns det er vanskelig å vite hvordan jeg skal dosere med Sukrin/gold/+ i en oppskrift basert med vanlig sukker. Gode tips?

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    Jeg pleier å slumpe og smake meg frem, men generelt sett kan man si at det har samme søtningsgrad som sukker. Jeg liker dog ikke å bruke like mye av det, ofte blir bakst o.l veldig tørt av for mye, så jeg bruker ca 70-80 % og supplerer heller med et par dråper stevia 🙂

  4. Tilbaketråkk: Vafler og sunne bakeingredienser | Sunnere Livsstil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *