Sunn sjokolade- og peanøttkake

Laget på 2 minutter! Sunt, søtt og proteinrikt : )

Oppskrift:
50 g eggehvite (eller 1 egg)
20 g havremel
20 g sjokoladeprotein
10 g kakaopulver
½ ts bakepulver
10 g fibersirup + 10 g sukrin gold
1-2 ss kaffe (eller annen væske)
1 ts smør (til å smøre formen)

Bunn: (kan sløyfes)
2 ss (30 g) peanøttmel (eller peanøttsmør)
2 ss vann

Topping:
10 g hakkede peanøtter

Slik gjør du:
Bland eggehvite sammen med tørrvarene og kaffen med en gaffel, hell i en smurt kopp eller form. Rør sammen peanøttmel og vann til en tykk glasur og hell over sjokoladerøra – dette blir da bunnen når kaken velter ut av koppen etter steketid.
Sett koppen inn i mikro i ca 1,5 minutt (maks 2 minutter) – stopp den ofte og sjekk så den ikke hever over kanten.
La den stå og hvile i et par minutter før du snur koppen opp ned og velter den ut på en tallerken. Servér med hakkede peanøtter over.

Det blir en stor kake med nesten 45 g protein (!), så du kan til nød dele med noen hvis du vil 😉 Og har du ikke mikro, bruker du en liten ildfast form og inn i ovnen på 180 grader i 6-10 min (sjekk den ofte, heller for lite enn for mye stekt slik at den ikke blir tørr).

God fredag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *