Grove havreboller :)

Jeg er så glad i å bake boller, det er jo så enkelt!

Med det jeg hiver oppi så blir de nesten sunnere enn en brødskive, så bare ha på pålegg og nyt med god samvittighet.

Mine får et rustikk utseende fordi jeg ikke pensler med egg og hele pakka, men det gjør ikke noe – de blir saftige og gode.

Oppskrift: 10 stk
60 g smør
60 g kesam
1 pakke tørrgjær
2 dl fingervarm melk
5 dråper stevia
1 ss fibersirup
2 ts kardemomme
50 g havregryn
Ca 250 g speltmel
en god neve rosiner

Fremgangsmåte
Ha smør og melk i en kjele (eller i mikro), la det bli fingervarmt før du løser tørrgjær oppi. Ha resten av ingrediensene oppi en bolle, tilsett melkeblandingen og elt godt. La deigen heve 45 minutter på et lunt sted med kjøkkenhåndkle over.

Trill deretter ut boller og bland inn rosiner, legg på et bakepapir, etterhev i ytterligere 30 min. Stek på 180 grader i ca 10 min.

Håper det smaker!

8 kommentarer til “Grove havreboller :)

 1. Marte

  Ser at du bruker gjær i deigen og lurer på om hvorfor, mener å ha lest at gjær er avhengig av sukker for å ha noe funksjon. Er virkelig ikke noe kjøkkengeni, tvert om, så det er derfor jeg spør. Lurer oppriktig 🙂 har lyst å teste oppskriften også, men har selvsagt alt her utenom nettopp gjær…. må muligens vente til i morgen 🙂

 2. Kristine Weber Innleggsforfatter

  Marte: Neida, man kan fint bruke gjær i sukkerfri bakst – den trenger bare ekstra tid og blir kanskje ikke like luftig. Gjær er i hovedsak avhengig av stivelse, så best resultat får man hvis man bruker mel med gluten 🙂

 3. Marte

  Aha, OK. Takk fo kjapt svar. Gjør står herved på dagens handleliste, gleder meg til å teste disse 🙂

 4. Kristine Weber Innleggsforfatter

  Marte: Så bra! De blir ikke superluftige, men luftige og gode nok til å ha pålegg på synes jeg i hvert fall 🙂

 5. Marte

  Eg likte dei godt, eg altså 🙂
  Hadde ein mozzarella med dårleg dato, så eg blanda den og inn i deigen og det blei bra!, anbefales

 6. Madelen

  Hei! Skal bake bollene i morgen. Kan jeg bruke noe annet enn steviadråper? Sukrin gold feks? Eller må jeg på helsekost? Og hva slags steviadråper?

 7. Kristine Weber Innleggsforfatter

  Madelen: Hei! Sukrin gold gjør bollene veldig tørre, men kun fibersirup holder fint 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *