Helgemiddag på sitt beste!

Hei!

Vet dere at en av de første middagene jeg publiserte på bloggen her for over 10 år siden, var den norsk versjonen av moussaka. I og med at den inneholder poteter i stedet for aubergine, kaller jeg den heller for potetgrateng.

IMG_0312

Godt er det uansett, og her får du oppskriften;

  1. 600 g karbonadedeig
  2. 1 boks hakkede tomater
  3. 2 ss ketchup u/sukker
  4. Krydder: 2 ts spisskummen, 2 ts paprikapulver, 1/2 ts kanel, 1/2 ts chili, salt og pepper
  5. 2 poteter
  6. 3-4 ss lett creme fraiche
  7. en neve revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Skrell og skjær poteter i passe tynne skiver.
  2. Stek karbonadedeig sammen med hakkede tomater, ketchup og krydder. La det småputre til det meste av væsken har trukket seg inn i kjøttsausen.
  3. Legg kjøttsaus i en ildfast form, deretter de skivede potetene oppå, noen skjeer creme fraiche og revet gulost helt til slutt. Inn i ovnen på 200 grader i 20-25 min.
IMG_0310

Du kan lage denne som en potetmosgrateng også, da bare koker du potetene først og moser de med litt melk og creme fraiche. Du kan også bruke søtpotet.

IMG_0314

Vi har alltid en frisk, deilig salat til. Håper det smaker!

2 kommentarer til “Helgemiddag på sitt beste!

  1. Camilla

    Tror jeg lagde denne første gang for omtrent 10 år siden også, omtrent like etter at du la den ut.
    Min mann kan fortsatt si uoppfordret «kan vi ikke ha slik moussaka a…» Han ELSKER denne!
    (Nesa hans var lang da vi var bedt på moussaka middag og han ikke fikk denne… Hihi.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *