Sunne kardemommesnurrer

Hei!

Mens jeg sitter jeg og koser meg med lørdagsgodt og iskrem – det håper jeg dere gjør også, så får dere noen deilige snurrer som dere kan bake i morgen;

Disse er så gode!

Kardemommesnurrer: (10 stk)
2/3 pakke tørrgjær (eller 30 g fersk gjær)
1 ts kardemomme,1 ts kanel, en klype nellik
25 g sukrin gold
4 ss fibersirup
100 g smør
2,5 dl havremelk (eller vanlig)
100 g havremel
300-350 g speltmel

Fyll:
70 g smør
1-2 ts kardemomme og kanel, en klype nellik
2-3 ss sukrin gold
en neve pistasjnøtter

Pensling/pynt:
1 egg
en liten neve pistasjnøtter

Slik gjør du:
Mål opp tørrvarer og ha i en bolle. Smelt melk, fibersirup og smør i en kjele, vent til temperaturen er 37 grader før du heller blandingen oppi bollen med tørrvarene. Bruker du fersk gjær, har du denne oppi blandingen til den er rørt godt ut. Rør/elt sammen og hev på et varmt sted med et klede over i 45 min.
Jobb deigen smidig med litt mel og kjevle utover til et rektangel. Rør sammen smør, kardemomme, kanel, nellik, sukrin gold og hakkede pistasjnøtter og smør utover . Brett en tredjedel av kortsiden over til midten, deretter andre kortsiden over hele. Kjevle litt tynnere og skjær opp i strimler, tvinn disse rundt og lag en knute. Etterhev på et varmt sted i ca 30 min.
Pensle med egg, strø over hakkede pistasjnøtter og sett inn i oven på 220 grader i 12-15 min.

Håper det smaker! ♥

4 kommentarer til “Sunne kardemommesnurrer

  1. avatarBeate

    Hei skjønne! ❤️ Så gode ut. Ser ut til at du er mulig like glad i kardemomme og nellik som meg! Hehe! Oooog kanel da! Hver morgen i havre/bygg/peanøtt grøten min har jeg disse 3 krydderne blandet inn i grøten! Det er altså sååå yammi!!! Klem til gode deg!❤️

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Beate: Ja!! Haha, det er en av grunnene til at jeg alltid har kanel og kardemomme i pannekakerøra – skulle gjerne hatt en klype nellik oppi der og. Ah, digg! Klem til deg <3 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *