Nydelig fiskesuppe

Hei!

Her får dere gårsdagens middag;

Fiskesuppe: (4 porsjoner)
1 liter buljong eller fiskekraft
300 g (1 boks) creme fraiche
1 purreløk
1 hvitløksfedd
2 ss smør
1 gulrot
500 g laks (eller annen fisk/kombinasjon om man ønsker)
60 g ferdigkokt pastaskruer (fordi vi hadde rester)
100 g ferdigkokt blomkål (fordi vi hadde rester)
salt og pepper etter smak
en skvis sitron

Slik gjør du:
Fres finhakket hvitløk og purreløk i skiver i en kjele med litt smør til purren er myk.
Ha oppi buljongen og la suppen koke opp. Ha crème fraîche i en skål og bland ut med litt av den varme suppen. Hell så dette tilbake i suppen. Smak til med salt og pepper.
Skjær laks i mindre terninger og ha oppi, la fisken trekke i 2-5 minutter avhengig av størrelse. Har du noen pasta- og/eller grønnsaksrester slik jeg hadde, så hiv det oppi.
Press litt sitronsaft over suppen og server gjerne ristede brødskiver med smør på ved siden av.

Håper det smaker!

Ellers har jeg tatt meg treningsfri i dag, for nå skal StrongBody-kunder prioriteres og det er jo så gøy! I tillegg er det nye oppdrag, blogg OG jeg har levert eksamen – kryss-i-taket!

Håper dere har det fint!

4 kommentarer til “Nydelig fiskesuppe

  1. avatarNina

    Hei 😃 fisk pleier å være dårlig «restemat», men lurte på om denne suppen kanskje kunne være det? 🤔 vi er to voksne, og liker å lage mat for fire, så det går litt mindre tid til matlaging dagen etter 😊 så lurer på on du tror, denne suppen kan kokes opp igjen?
    Mvh

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Nina: Hei! Ja, absolutt! Om du ikke ønsker å varme opp fiskebiter m.m på ny, så kan du bare varme halvparten den ene dagen og andre halvparten dagen derpå. Fisk holder seg fint en dag i kjøleskap selvom pakken er åpnet 🙂

  3. avatarNina

    Hei igjen 😊
    Tenkte å få surra meg til å lage denne i morgen. Ser det står gulrot der, men ikke når eller «hvordan» denne skal tilsettes? Eller er det også noe rester dere hadde? 🤔😊
    Mvh

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    Nina: Beklager sent svar! 🙂 Gulrøttene skjærte jeg i små terninger og hadde oppi sammen med fisken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *