Sukkerfri rullekake med marsipan

Hei!

Har du lyst til å lage et litt sunnere tilskudd til kakebordet på 17.mai? 

En marsipankledd, kremfylt rullekake – helt uten sukker.

Denne er i tillegg proteinrik og veldig god! Jeg deler den med dere allerede nå, så har dere muligheten til å handle inn alle ingrediensene dere trenger 🙂 

Oppskrift rullekake: 
4 egg (2 hele + 2 eggehviter)
25 g vaniljeprotein (eller annen tørrvare)
25 g potetmel
30 g hvetemel
30 g fibersirup
1 ts bakepulver

Pisk to hele egg luftig sammen med fibersirup, pisk deretter inn vaniljeprotein, potetmel, hvetemel og bakepulver. Stivpisk eggehvitene så du kan snu bollen på hodet, vend forsiktig inn i resten av røra med store bevegelser. Hell den luftige røra utover et bakepapir i en rektangel, stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Rull sammen mens den fortsatt er varm, legg gjerne et kjøkkenhåndkle over mens du lager fyllet.

Fyll og pynt:
100 g gresk yoghurt
1 dl kremfløte
1 ts sukrin+
2 ss sukkerfritt bringebærsyltetøy
200 g sukkerfri marsipan (fra Funksjonell mat eller lag selv)
Friske jordbær, bringebær og blåbær

Pisk fløte til krem og rør sammen med yoghurt, sukrin+ og syltetøy. Rull ut rullekaken, smør over kremfyllet og rull sammen igjen. Kjevle ut marsipan til et tynt lag og legg over rullekaken, pynt med krem og friske bær.

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *