Sunnere påskeboller

Hei!

Påske-alt-mulig i disse dager! Påske er fint, spesielt med deilig solskinn.

Selve bollene er sukkerfrie, samt inneholder mer proteiner og fiber enn vanlig. Fyllet er vanlig vaniljekrem, for det trenger jo ikke alltid å være enten eller!

Oppskrift boller: (10 stk)
60 g smør
40 g kesam original
3,5 dl melk
1 pose tørrgjær
½ ts kardemomme
½ ts salt
4 ss fibersirup
400 g speltmel
200 g havremel

Fyll:
3 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)

Glasur:
1 dl melis
1 dl sukrinmelis
3-5 ts vann

Øvrig:
1 egg til pensling
2-3 ss kokosmasse til å dyppe i

Fremgangsmåte:
Smelt smør og hell i melken, blandingen skal være fingervarm. Ha kesam, tørrgjær, kardemomme, salt, fibersirup og 2/3 av melet i en bolle, tilsett melkeblandingen og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig, jeg lot den elte i kjøkkenmaskin 5-10 min. La deigen heve til dobbel størrelse ca 45 minutter.
Trill deigen til 10-12 boller. Etterhev ca 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 °C. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 13-15 minutter. Avkjøl på rist.
Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.

De er aller beste helt ferske og lune. Jeg fryste halvparten første gang jeg lagde de, og de blir fantastiske når du varmer dem opp, så bare lag dobbelt så mange om du vil.

Håper det smaker!

Jeg har en kropp som sliter med betennelser, og nå har det satt seg en real en i nakken. Men, jeg tøyer, strekker og ruller så godt jeg kan. Nå skal jeg prøve meg på en treningsøkt, men blir det «bare» tøy og bøy får det være bra nok.

Fortsatt god skjærtorsdag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *