Litt sunnere sukessterte med kvikklunsj

Hei dere!

Det var mange som ønsket seg oppskrift på denne sukessterten jeg la ut på instastory her om dagen. Det er kanskje en overdrivelse at den er «litt sunnere» når man ser på pynten rundt, men det er tross alt (snart) påske!

Det ironiske oppi dette er at det kommer mange sunnere påskekreasjoner fra meg, men jeg spiser jo ikke dette i påsken selv! Dette er noe jeg lager fordi det er gøy, og fordi det er jobben min, personlig håper jeg jo at man har plass til begge deler i livet sitt. Jo flere alternativer, dess bedre – synes jeg.

Selve kaken er sukkerfri, så selvom den ble veldig mye bedre med et kvikk lunsj-gjerde kan man fint lage den uten om man vil. 

Kristines suksessterte:

Bunn:
250 g mandler
50 g mandelmel
100 g fibersirup
4 dråper stevia vanilje (eller vaniljeessens)
8 eggehviter (spar plommene til eggekremen)

Kjør mandler i en blender til de blir finere malt, gjerne fortsatt med noen biter som gir tyggemotstand. Ha oppi mandelmel, fibersirup og stevia vanilje. Skill eggene i hver sin bolle og stivpisk eggehvitene helt stive, vend inn i resten. Eggeplommene sparer du til kremen.
Hell røra oppi en 23 cm springform med bakepapir i bunn og stek i ovnen på 180 grader i ca 30 min.

Eggekrem:
8 eggeplommer
2 egg
1,5 dl fløte
1 dl melk
2 ss fibersirup
100 g sukrin gold
2 ts potetmel (eller maisenna)
160 g smør

Visp sammen alle ingrediensene unntatt smøret i en kjele. Varm blandingen til kokepunktet mens du visper kontinuerlig. La blandingen småkoke i ca 20 sekunder slik at den blir tykk og glatt, rør hele tiden så kremen ikke blir eggerøre.
Hell blandingen over i en bolle og visp inn det kalde smøret. Visp hele tiden til smøret er helt smeltet inn. Sett kremen kjølig.

Del kakebunnen i to, legg eggekrem i midten, deretter toppen oppå og avslutt med et tykt eggekrem på toppen og sidene.

Pynt:
6 kvikk lunsj

Knekkes i to både vertikalt og horisontalt, pyntes rundt kanten og knytes med et bånd. Jeg la ikke altfor stor vekt på å få de like høye, synes i grunn det ble sjarmerende.

Jeg valgte som sagt å dele kakebunnen i to slik at bunn og gul krem ble jevnere fordelt – anbefales!

En kake full av sunt fett og proteiner fra mandler og egg, og ikke minst nordmenns ultimate tursjokolade – bedre påskekake blir det ikke 🙂

God søndag videre ♥

6 tanker om “Litt sunnere sukessterte med kvikklunsj

  1. avatarRanveig

    Takk for oppskrift, denne skal lages i påsken hos meg. Trenger ikke sukker bare fordi det er påske 🙂
    Men, lurer på hvorfor du ikke har «skriv ut» mulighet, slik at man lett kan skrive ut de oppskriftene man vil bruke 🙂
    Ha en fin søndag! 🙂

  2. avatarChristina

    Denne ser skikkelig god ut!
    Tenkte på,hvis man har skikkelig kald sjokolade(ligget litt i fryser) og varm kniv,kunne man kanskje skåret kvikklunsjen på skrå slik at det ser ut som en skigard? 😅🙌🏼

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    Ranveig: Det er sant, man velger helt selv! 🙂
    Det er ikke noe spesiell grunn til det egentlig, annet enn at det ikke har vært spesielt etter spurt. Skal sjekke det opp 🙂
    God mandag!

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    Christina: Ja kanskje det!? 😀 Du er kreativ, håper du sier ifra om du får det til – haha 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *