Digge falafler og en rumpeøkt

Heisann!

Da var det en ny uke, og en ny kjøttfri middag til dere!

Kikertboller:
2 bokser á 400 g med kikerter
1 løk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
2 ts spisskummen
0,5 ts chilipulver
en klype kardemomme
2 ss speltmel
en neve spinat
1 neve solsikkefrø
salt og pepper
olje til steking

Mos alt sammen med en stavmikser eller i en blender, form små boller og stek i olje på middels varme. Serveres med lefser/lomper, salat og et par dipper;

Tzatziki:
3 ss mager kesam
3 ss rømme
1/3 revet agurk (press ut vannet)
1 ts hvitløkspulver (eller 1/2 fersk fedd)
1 ts sukrin

Guacamole:
1 avokado
1 ts finhakket chili
1 ts hvitløkspulver (eller 1/2 fersk fedd)
Litt salt
En skvis sitron

Håper det smaker! 

Og dagens økt;
Good mornings m/stang 8×3
i supersett med:
Knebøy 10×3

Step-ups på boks m/vektskive 8×3
Kickbacks i kabel 8×3
Liggende sidehev m/hantler 8×3
Benpress 8×3
Lårcurl på ball 8×4

+ 35 min rask gange på mølle

GOD mandag og 1. dag i den herlige måneden april!

4 tanker om “Digge falafler og en rumpeøkt

  1. avatarMali

    Hei! Takk for alle de fine oppskriftene! Jeg har et falafelspørsmål; når jeg lager falafel eller vegetarburger så blir de alltid helt myke inni. Det blir som hummus med stekeskorpe, hvis du skjønner… Er det bare sånn det er, eller finnes det en lur måte å få dem mer faste på?

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Mali: Hei! Hva bruker du som bindemiddel/tørrvare? Jeg har ofte i et par skjeer med mel, hvis ikke blir de ikke faste og fine (etter min smak) 🙂

  3. avatarSara

    Jeg eeeelsker falafler! Disse skal jeg definitivt prøve ut 😃
    Tusen takk for oppskrift, håper du har en strålende start på april og at du ikke ble lurt trill rundt i går 🙈👍

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    Sara: Jeg blir helt paranoid på denne dagen, så tror ikke på noe som helst omtrent – ikke det som er sant engang 😀 Håper du får en fin dag! 🙂 ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *