To digge frokoster med havredrikk

Reklame @gryr_sunniva 

Hei!

Jeg har vært så heldig å få prøve Sunniva sine nye Gryr havredrikker, og da vil jeg gjerne dele et par frokosttips med dere. Dere kjenner meg, jeg må jo bruke det i noe og lage noe godt.

Jeg er ekstra glad for dette samarbeidet siden jeg har byttet ut mye av melken med plantebasert drikke etter at jeg fikk påvist høyt kolesterol. Havredrikk har en lett, men også fyldig konsistens som gir en god smak. Du kan altså drikke den i sin naturlige form, eller bruke i ulike oppskrifter slik jeg har gjort.

Gryr Havredrikk Naturell har tilnærmet samme bruksområder som lettmelk. Den er perfekt som tørstedrikk, over müslien, eller i pannekaker for å nevne noe.

I Gryr Havredrikk Fyldig Naturell er det tilsatt litt ekstra rapsolje, som gjør at den kan sammenlignes med en helmelk. Den er perfekt til å kreme grøt, middager, bakst m.m, samt steame til kaffen»

En gladnyhet er at havredrikkene er tilsatt jod, OG er gluten- og melkefrie, noe som gjør at Gryr Havredrikk kan nytes av de fleste.

Over til de sunne og gode frokostene – som i tillegg er veganske!

Kremet havregrøt med bær og valnøtter

Oppskrift: (1-2 porsjoner)
1 dl havregryn
1,5 – 2 dl Gryr Havredrikk Fyldig

Kok i 5 minutter til en kremet grøt. Du trenger ikke noe annet, den blir naturlig søt og god.

Tilbehør:
2 ss bringebær
3-4 jordbær
2 ss blåbær
1/2 banan
15 g valnøtter


Banankake med peanøttsmør og banan

Oppskrift: (2 porsjoner)
1 banan
1 dl Gryr Havredrikk Naturell
25 g havremel
75 g havregryn
1-3 ss hvetemel (til du får passe tykk røre)
1 ss kakao (kan sløyfes)
2 ss fibersirup

Mos bananen med en gaffel, tilsett havredrikk og pisk sammen. Tilsette deretter tørrvarene og sirup, ha litt mel til riktig konsistens. Med litt vanlig mel får du også bedre bindeevne siden banankaken er laget uten egg. Hell i en brødform med bakepapir nedi, bak i ovnen på 180 grader i ca 20-25 min.

Topping:
1 ss peanøttsmør
1/2 banan
hakkede valnøtter


Hvilken frokost velger du?

Håper det smaker!

3 tanker om “To digge frokoster med havredrikk

  1. avatarAnne

    Eh… Jeg skjønte ikke helt den banankaka, jeg. (Jeg har kanskje litt tungt for det av og til, hehe). Det eneste jeg skjønte var at den så sykt god ut. Banan+peanøttsmør=elsk. Jeg lurer på om den skal tilberedes på noen måte? Stekes?

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Anne: Det er ikke så rart, for den siste setningen har falt vekk i publiseringen 😀 Nå skal det være riktig! Håper det smaker!

  3. Tilbaketråkk: Hverdagsdesserter på sitt beste | Kristine Weber

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *