Proteinbrød med solsikkekjerner og chiafrø

inneholder reklamelenker

Hei!

Her får dere dagens digge lunsj – et proteinbrød uten melk, gjær og egg.

Det er rikt på protein og fiber, og inneholder i tillegg omega-3 og kalsium fra chiafrø.
Supersunt og godt!

Til ett brød trenger du:
200 gram grovt mel
100 g mandelmel
50 g proteinpulver (eller havregryn/cottage cheese)
50 g fiberfin (eller annen tørrvare)
1 toppet ts bakepulver
100 gram solsikkekjerner
50 gram gresskarkjerner
50 gram sesamfrø
2-3 spiseskjeer chiafrø
4-5 dl vann
1 ts havsalt

Slik gjør du:
Finn frem en stor bakebolle og ha oppi de tørre ingrediensene. Tilsett vann og rør om til du får en passe fast deig. Hell i en brødform med bakepapir nedi og stek i ovnen på 200 grader i ca 30-35 min.

Håper dere er friske og raske, nyt søndagen videre!

2 tanker om “Proteinbrød med solsikkekjerner og chiafrø

  1. avatarSolveig

    Hei.
    Kan du si noe om proteinpulver, hva bruker du og hva kan du anbefale. Synes det er så altfor mye å velge mellom så jeg blir bare frustrert.

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Solveig: Hei! Proteinpulver er kun tørket melk, så jeg vil egentlig anbefale et billig og helt ok et – gjerne med en smak som f.eks vanilje som man kan bruke litt overalt. Jeg er ikke fan av å drikke proteinshaker, jeg vil heller spise mat, så derfor bruker jeg ofte en spiseskje her og der (i pannekaker, vafler, smoothier, brød m.m).

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *