Kardemommesnurrer og en støl kropp

Hei!

I dag er det søndag, så her får dere noen deilige snurrer;

Disse er så gode!

Kardemommesnurrer: (10 stk)
2/3 pakke tørrgjær (eller 30 g fersk gjær)
1 ts kardemomme,1 ts kanel, en klype nellik
25 g sukrin gold
4 ss fibersirup
100 g smør
2,5 dl havremelk (eller vanlig)
100 g havremel
300-350 g speltmel

Fyll:
70 g smør
1-2 ts kardemomme og kanel, en klype nellik
2-3 ss sukrin gold
en neve pistasjnøtter

Pensling/pynt:
1 egg
en liten neve pistasjnøtter

Slik gjør du:
Mål opp tørrvarer og ha i en bolle. Smelt melk, fibersirup og smør i en kjele, vent til temperaturen er 37 grader før du heller blandingen oppi bollen med tørrvarene. Bruker du fersk gjær, har du denne oppi blandingen til den er rørt godt ut. Rør/elt sammen og hev på et varmt sted med et klede over i 45 min.
Jobb deigen smidig med litt mel og kjevle utover til et rektangel. Rør sammen smør, kardemomme, kanel, nellik, sukrin gold og hakkede pistasjnøtter og smør utover . Brett en tredjedel av kortsiden over til midten, deretter andre kortsiden over hele. Kjevle litt tynnere og skjær opp i strimler, tvinn disse rundt og lag en knute. Etterhev på et varmt sted i ca 30 min.
Pensle med egg, strø over hakkede pistasjnøtter og sett inn i oven på 220 grader i 12-15 min.

Håper det smaker! ♥

Ellers var jeg på Shape-Up Convention med en venninne i går, og det var overraskende gøy! Overraskende i den forstand at det er utenfor komfortsonen min, samt hodepine, tett nese og 3 timers søvn i forkant, men det gikk jo fint!

Kjenner at jeg er støl i dag, kort bak i leggen, men etter nesten 200 minutter med hopp, tøy og sprett så er det kanskje ikke så rart.

God søndag ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *