Sukkerfrie speltboller

egenreklame

Hei!

Disse bollene er laget fra egen bok, og det er ikke så ofte jeg gjør faktisk. En av grunnene til det er at jeg liker å tenke og lage nye oppskrifter, men enkelte ting – som gjærbakst – er og blir klassikere til tross for at jeg har gjort dem litt sunnere.

Oppskrift: (9 stk)
60 g smør
80 g kesam
1 pakke tørrgjær
2 dl fingervarm melk
2 ss fibersirup 
2 ss sukrin gold
2 ts kardemomme
50 g havremel
Ca 250 g speltmel

Fremgangsmåte
Smelt smør og bland i melk, la det bli fingervarmt før du løser tørrgjær oppi. Ha resten av ingrediensene oppi en bolle, tilsett melkeblandingen og elt godt – gjerne i en maskin noen minutter. La deigen heve 45 minutter på et lunt sted.

Trill ut 9 boller og legg på et bakepapir, etterhev i ytterligere 30 min. Stek på 180 grader i ca 10 min.

Jeg synes bollene passer perfekt med pålegg som f.eks smør og ost, syltetøy, eller sjokoladepålegg.

Jeg har brukt dette, Proteinella som er uten sukker.

Vi spiste 5 stykker samme dagen, og jeg har fryst de andre – så det er bare å lage mange.

Håper det smaker!

Ellers skal jeg være så ærlig å si at jeg sliter litt om dagen. Med sorg og eksistensielle tanker. Det er ikke min vanlige etter-at-jeg-ble-mamma-dødsangst, men en av mine nærmeste venner er dødssyk. Jeg forbereder meg alt jeg kan, men hvordan gjør man egentlig det.. og klarer man det?
Jeg har vært heldig å få muligheten til å se han mye og fortelle hvor betydningsfull han har vært og fortsatt er i livet mitt, men det endrer ikke det faktum at jeg kommer til å savne han enormt mye.
Jeg har ikke bare sorg for min egen del, men for familien hans og ikke minst for han. Det han opplever av tap på veien mot slutten som vi ser på som helt vanlig, til og med slitsomt noen ganger; å være sosial, å kjøre bil, gjenkjenne sitt eget utseende, trene, snakke, gå.. og så forlate alt og alle så altfor tidlig.
Jeg vet ikke.. det er så brutalt hjerteskjærende. Vi må bli flinkere til å sette pris på det vi har, og livet generelt. Det er det eneste gode som kommer ut av dette for min del.

4 kommentarer til “Sukkerfrie speltboller

  1. Nina

    Har dessverre ingen strategier for dette. Men å snakke med andre om (vente)sorgen gjør jo alltid godt. Sorgen er som havet den kommer i bølger sies det, det er jo en klisjè-men klisjeer er ofte mye sannhet i. Sorgen kommer og går, i små dønninger og store tsunamier. Av egen erfaring (som gjaldt min mamma som jeg mistet for 3 år siden), satt jeg igjen med mye minner om sykdom, bildet av henne som syk og den aller siste tiden med personlighetendringer . Men etterhvert ble minnene byttet ut med tidligere minner fra før sykdommen-heldigvis. Bruk tiden, venner og familie. Ønsker deg alt godt Kristine !! God klem❤️

  2. Kristine

    Nina: Absolutt, den kommer i bølger. Så fint at minnene er endret til de «ekte», for det blir som du sier mye fokus på sykdom den siste tiden. Takk for at du la igjen en kommentar, og jeg er så lei meg for tapet av moren din ♥ 🙁 Stor klem til deg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *