Proteinrik pizza med pesto og cashew

Hei dere!

Kan jeg friste med proteinrik pizza på en fredag?

Dere har nok sett denne før, men den er så god!

IMG_9123

Liten pizza for 2 stk:

Pizzabunn:
100 g havremel
100 g sammalt speltmel (eller annen tørrvare)
1 dl vann
3 ss smeltet smør (eller olje)
½ ts salt
½ most hvitløksfedd

Topping:
2 ts tomatpuré
1 ts ketchup u/sukker
4 ts grønn pesto
to never revet gulost
en liten neve cashewnøtter
¼ rødløk

Slik gjør du:
Elt alle ingrediensene til bunnen sammen til en deig og jobb den utover til en tynn runding på et bakepapir – så tynn du får den uten at den revner, jo tynnere dess sprøere bunn.
Smør først tomatpuré og ketchup over bunnen, deretter pesto. Riv gulost og fordel jevnt over. Skjær rødløk i tynne strimler og legg over pizzaen, topp med cashewnøtter. Bak i ovnen på 210 grader i 14-16 minutter.

 

IMG_9115

Vel bekomme!

Nå skal jeg og minstemann til legen, det blir litt for mye litt for lenge noen ganger stakkar.. feber og ørevondt er noe herk.

Håper dere holder dere friske!

6 kommentarer til “Proteinrik pizza med pesto og cashew

  1. Christina

    Åhh, her har vi hatt omgangsyge hele uka, hater det.
    Endelig kan gutta holde på brød med rekeost.
    God bedring og god helg 🙂

  2. Kristine

    Christina: Æsj, det hadde vi 2 omganger rett før jul – skikkelig hat! Godt å høre, fortsatt god bedring til dere også ♥

  3. Marte

    Denne ble god! Slo til med oliven i tillegg, gjorde seg godt =) men, er denne så proteinrik da egentlig? (trenger ikke v ære det for min del, tenkte bare på overskrifta på innlegget) Sett bort i fra osten er det ikke særlig mange protienkilder her liksom… Og ost har jo så og si alle andre pizza varianter også.

  4. Kristine

    Marte: Så bra! Jeg liker ikke oliven, ellers skulle jeg ha testet det 😉
    Joda, både havremel og cashewnøtter er proteinrikt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *