Hei dere!
Jeg har lagt bort så og si alt av kamera, mobil og sosiale medier i jula (anbefales!), men jeg lovte å stikke innom med noe godt i ny og ne. Jeg fikk mange kommentarer på bildet av Dronning Maud puddingen i går, så da deler jeg oppskriften med dere.
Den er ikke helt sukkerfri da jeg ikke føler jeg har fått til den skikkelig uten litt vanlig sukker. Det er fint å spare inn på sukker der man kan, for all del, men det er tross alt jul – det er i hvert fall mine tanker.
Oppskrift: (16 porsjoner)
15 eggeplommer
15 dl kremfløte
15 plater gelatin
2 dl vann
8 ss sukker
3 ss sukrin gold
5 dråper stevia
2 dråper stevia vanilje
300 g kokesjokolade
Legg gelatinplatene til bløt i kaldt vann. Pisk eggeplommer, sukker, sukrin gold og stevia til en luftig eggedosis i ca 10 min. Pisk fløte til krem og sett til side.
Klem ut vannet av gelatinplatene og smelt i en kjele sammen med 2 dl vann. La blandingen avkjøles litt før du heller over i en tynn stråle (viktig) over i eggedosisen mens maskinen går. Riv sjokolade på et rivjern.
Vend kremfløten forsiktig inn i eggedosisen, hell 1/3 i en bolle, deretter et lag revet sjokolade. Gjør dette annenhver gang og avslutt med revet sjokolade på toppen.
Sett i kjøleskap i noen timer, helst over natta, før servering.
Dette er en veldig stor oppskrift, så jeg fordeler i to store serveringsboller. Skulle du få mye til overs, så kan du alltids fryse det så blir det deilig iskrem.
I dag blir det pinnekjøtt og riskrem, min favoritt.
Fortsatt god romjul! ♥
Kva gjer du med dei 15 eggehvittene som. Blir igjen ?:)
Kristin: Jeg tok vare på de og hadde de oppi eggerøra jeg lagde til julelunsj – sikkelig proteinbombe 😀
Den så veldig god ut, nam!
Så må jeg bare spørre hvor den kule julegenseren din er i fra? 😀
Klem til deg, og godt nytt år
Kristina: Den fikk jeg i gave for noen år siden 😀 Men etter et søk får jeg opp noen alternativer til deg: https://www.google.com/search?q=merry+christmas+you+filthy+animal+sweater&oq=merry+christmas+you+filthy+&aqs=chrome.3.69i57j0l5.6495j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
Klem til deg!