Hvis dette var din siste jul

Jeg har lyst til å sette livet litt i perspektiv.

For jeg vet at det hjelper meg og kan sikkert hjelpe mange av dere. Vi har godt av det og vi trenger det – spesielt i travle tider der kanskje små detaljer tar unødvendig mye plass i livet.

Det har skjedd noe i livet som har tvunget meg til et nytt tankemønster. Det er ofte slik, man får slike plutselige oppvekkere – selvom jeg denne gangen helst ville ha vært foruten. 
Jeg har en god venn som har blitt alvorlig syk og etter all sannsynlighet feirer han sin siste jul i år. Kjenn litt på dette – sin siste jul. Det er ikke mer etter dette. En gutt mister pappaen sin, verden mister et varmt menneske.

Tror dere han tenker på julegaver, stress, vasking og kalorier? 

Hans tid består i å omfavne livet og de han er glad i, medisinere det man kan og utsette døden så lenge det går. Så brutalt og hjerteskjærende.

Hvis dette var din siste jul, hvordan ville du ha feiret den? Hva ville du ha sagt til de rundt deg? Ville du ha brydd deg om de problemene du tror du har?

Bare stopp litt opp. Se hvor heldige vi er! La små filleting ligge. La irritasjoner gå over, la spist være spist, dropp stress og mas rundt perfekte gaver, selskap og ribbesvor.

La livet ditt bli tydeligere, som om dette var din siste jul.

18 kommentarer til “Hvis dette var din siste jul

 1. Stine M

  Til «Inga»: at du i det hele tatt bruker setningen «å bruke hans sykdom og død», er det som ble mest feil for meg. Du uttrykker det som at han blir utnyttet. Her er det det stikk motsatte som skjer; om noens ulykke kan få andre til å sette mer pris på ting rundt seg og vise omsorg for hverandre i julen, så er det en fantastisk kilde til inspirasjon for oss alle.

  God jul Kristine, dette innlegget satte ting i perspektiv for meg – TAKK! <3

 2. Kristine

  Jeg gråt når jeg leste dette. Det er så viktig! Å ta seg tid til å gi kjærlighet, og å sørge for at de man er glad i har det bra. Og at de vet hva de betyr! 3. Desember døde Bestefaren min etter kort tids sykdom, og jeg kan fortsatt ikke tro at han ikke skal feire jul med oss i år. Ta vare på deg og dine, vi må huske å ta vare på øyeblikkene. For plutselig er de over, og man får kanskje aldri muligheten igjen. God jul ⭐️

 3. Linn

  Vi skal feire vår første «siste» jul, mannen min fikk en alvorlig dødelig diagnose i sommer, og vil mest sannsynlig ikke leve mange årene.
  Vi har funnet ut at tid sammen er det viktigste!
  Le, gråte, mimre, skape gode minner, spise og drikke godt! Ja, rett og slett nyte livet!
  Livet får en ny mening, en mening jeg skulle ønske vi hadde levd etter hele livet!

  Ønsker vennen din, familien og de pårørende en fantastisk jul og lykke til!

  God jul, dette er ett viktig tema i disse stress-dager!

 4. Kristine

  Stine M: Jeg måtte slette kommentaren hennes, for det var bare helt utrolig upassende i en slik setting. Håper hun ikke klikker seg inn her noe mer 🙁
  God jul fine deg ♥

 5. Kristine

  Kristine: Jeg gråt da jeg skrev det. Huff, føler så med deg i sorgen ♥ En riktig god jul til deg og dine!

 6. Kristine

  Linn: Mine tanker går til dere, så forferdelig hjerteskjærende. Livet får en helt annen betydning som du skriver, plutselig tenker man kun på å nyte øyeblikkene – så fantastisk midt oppi det brutale. Riktig god jul til dere – fortsett å nyte ♥

 7. Astrid

  Du er utrolig flink til å formidle dype budskap med få ord, Kristine! Og TAKK for påminnelsen. Varme tanker sendes💙

 8. Ida S.

  Selvom man ønsker å leve, her, nå. Så kjenner jeg selv på en forferdelig følelse av å ønske mer tid, mer felles opplevelser, mer ❤️. Men hamsterhjulet fanger.

  Pappa fikk diagnosen AML (akutt leukemi) for en drøy mnd siden, og det er bare grusomt. Skulle ønske vi ikke var så bondefanget.

 9. Kristine

  Ida S: Huff.. så utrolig leit å høre, grusom beskjed å få nå før jul 🙁 Varme tanker sendes ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *