Kjøttkaker i brun saus

Hei!

I dag får dere en norsk klassiker til middag;

img_9421

Oppskrift: (4 porsjoner)
600 g karbonadedeig
0,5 dl melk
1 ss potetmel
salt, pepper, allehånde og malt muskatnøtt (ca 1 ts av hver)
1-2 ss smør (til steking)
8 (ny)poteter

Ertemos:
200 g (frosne) erter
1 ss smør
en klype pepper

Tyttebærsyltetøy:
100 g tyttebær
2 ts sukrin gold

Sjysaus:
1,5 dl sjy fra panna
4 dl kraft/buljong
1,5 ss maisenna
et par dråper soyasaus

Fremgangsmåte
Mos sammen karbonadedeig, melk, potetmel og krydder. Bruk hendene og form til kjøttkaker, stek i litt smør til gjennomstekt. Kok poteter i en kjele med vann, middels varme i ca 35 min.
Kok opp vann i en mindre kjele og ha i ertene, 1 minutt holder. Mos ertene sammen med smør og litt pepper.
Ha tyttebær i en liten kjele og rør sammen med sukrin gold (kan også lages i mikro), la avkjøle før servering.
Lag en sjysaus ved å helle 1,5 dl vann oppi pannen du brukte til å steke kjøttkakene i, varm opp og rør godt rundt. Hell det over i en kjele med 4 dl kraft/buljong og tilsett maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med soyasaus, salt og pepper.

img_9426

Håper det smaker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *