Proteinrik og billig middag!

Hei!

Det er ny uke og kjøttfri mandag!

Her får dere dagens middagstips med linser som både er proteinrikt, billig, og ikke minst veldig godt;

img_9137

Linsesuppe: (2 porsjoner)
200 g røde linser
1/2 løk (hakket)
1 hvitløksfedd (finhakket)
1 ss rød karripasta
2 ts spisskummen
1 ss smør
6 dl grønnsakskraft/buljong
1 boks (400 g) hakkede tomater
salt og pepper

Kesamrundstykker: (3 stykker)
1 egg
50 g original kesam
40 g havremel
2 ts oregano
en klype salt

Slik gjør du:
Fres løk og hvitløk i en kjele med litt smør til løken blir myk og gyllen. Tilsett karripasta og spisskummen, og fres videre i et minutt under omrøring. Tilsett linser, kraft og hakkede tomater. Kok opp og la det småkoke i cirka 10 minutter. Bruk en stavmikser og kjør suppen til en grov puré. Smak til med salt og pepper.

For å lage kesamrundstykker: Pisk alle ingrediensene sammen, og hell deretter i tre muffinsformer. Bak i ovnen på 200 grader i 8 minutter.

img_9157

Jeg har brukt ferdigkokte linser for å spare tid, men bruker du ukokt må du tilsette litt mer væske, samt koke suppen i ca 25 min totalt.

Håper det smaker! 🙂