Gresskarcookies med ostekrem

Hei!

Butikkene fylles opp med gresskar, så derfor får dere en reprise på disse i dag;

IMG_0596

Gresskaret jeg bruker er av typen butternut squash, eller flaskehalsgresskar på godt norsk.

IMG_0560

Om du ikke har det tilgjengelig, kan du også bruke søtpotet eller gulrot.

Oppskrift: (5 stk)
2 egg
30 g sukrin gold
30 g havremel
30 g kokosmel
150 g gresskarpuré (skrell, kok i 10 minutter, mos)
0,3 dl ublandet fun-light saft (eller eplejuice)
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1/2 ts malt nellik

Ostekrem:
3 ss lett philadelphiaost
1 ss gresskarpuré
1 ss sukrinmelis

Slik gjør du:
Pisk egg og sukrin gold til en luftig eggedosis. Tilsett tørrvarene og krydderet, pisk godt. La det stå og svelle et par minutter.
Bland inn gresskarpuréen og eventuelt litt ublandet saft eller annen væske for å få en tykk røre. Den skal være såpass fast at du kan forme 10 flate, runde cookies på et bakepapir uten at de flyter utover. Bruk gjerne en skje dyppet i vann for å klemme de flate.
Bak i ovnen på 190 grader i 10 min.
Når de er avkjølte kan du røre sammen ostekremen og fordele en liten klatt mellom 2 stk cookies og klemme de sammen.

IMG_0588

Disse er sunne, myke og saftige. Håper det smaker! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *