Proteinrike skoleboller (nesten) uten sukker

Hei!

Disse er grove og inneholder mer proteiner og fiber enn vanlig. Jeg lagde disse med vanlig vaniljekrem fra butikken, det trenger ikke alltid å være enten eller, men du kan også lage din egen om du vil.

Oppskrift boller: (10 stk)
60 g smør
40 g kesam original
3,5 dl melk
1 pose tørrgjær
½ ts kardemomme
½ ts salt
2 ss sukrin+
2 ss fibersirup
400 g speltmel
200 g havremel
1 egg til pensling

Fremgangsmåte:
Smelt smør og hell i melken, blandingen skal være fingervarm. Ha kesam, tørrgjær, kardemomme, salt, sukrin+, fibersirup og 2/3 av melet i en bolle, tilsett melkeblandingen og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig, jeg lot den elte i kjøkkenmaskin 5-10 min. La deigen heve til dobbel størrelse ca 45 minutter.
Trill deigen til 10-12 boller. Etterhev ca 30 minutter.

Fyll:
3 dl vaniljekrem (ferdigkjøpt eller hjemmelaget)

Sett stekeovnen på 225 °C. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 13-15 minutter. Avkjøl på rist. Lag glasur av (sukrin)melis og vann, og strø kokos over.

De er aller beste helt ferske og lune. Jeg fryste halvparten første gang jeg lagde de, og de blir fantastiske når du varmer dem opp, så bare lag dobbelt så mange om du vil.

Håper det smaker, og god torsdag!