Sykt gode sukkerfrie kanelboller!

I tillegg til å være uten sukker, er de også både saftige og proteinrike – over 8 gram proteiner i hver bolle!

Det er kanebollens dag 4.oktober, så i dag får dere serverte disse – både fordi det er lillelørdag og fordi dere kan handle inn ingredienser og ha det klart til i morgen.

Klapp på skulderen til meg, for denne seiler opp som kanelbolle-favoritten her på bloggen gjennom tidene.

Nå har jeg riktignok laget alt fra bittesmå diett-kanelboller for 10 år siden;

til større med halvparten sukker og søtning;

IMG_9156

Og nå føler jeg at jeg har truffet blink, med disse som er helt uten tilsatt sukker;

Ulempen med sukrinproduktene er nemlig at de ofte tørker ut bakst og kaker, så her har jeg valgt andre søtningsmetoder – og heller brukt sukrin gold og sukrinmelis kun i kanelfyllet og glasuren.

Oppskrift: (15 stk)
2,5 dl melk
40 g smør
40 g mager kesam
3 ss fibersirup
4 dråper stevia vanilje / vaniljeessens
450 g speltmel (ca-mengde)
50 g vaniljeprotein (reklamelenke)
½ pose tørrgjær
1 ts kanel
2 ts kardemomme
en klype salt
Egg (til pensling)

Fyll:
2 ss philadelphiaost
1 ss smør
2 ts kanel
2 ss sukrin gold
2 ss fibersirup gold

Slik gjør du:
Varm opp smør og melk til fingertemperatur. Ha alle tørrvarene i en bolle, tilsett melkeblandingen og elt godt og lenge (gjerne i maskin). Ha oppi kesam, stevia og fibersirup, tilsett mer mel dersom det blir for vått/klissete. Hev på et lunt/varmt sted i 50 minutter.
Rull ut en stor rektangel og smør på fyll. Rull sammen, skjær i biter og legg i en form eller på en rist. Etterhev i 40 minutter. Pensle kanelbollene med et egg og stek i ovnen på 210 grader i 12-14 min.

Vaniljeprotein er ikke nødvendig, men tilfører i tillegg til proteiner en deilig sødme, så dropper du dette må du smake deg frem med noe annet.

Håper det smaker!

12 kommentarer til “Sykt gode sukkerfrie kanelboller!

 1. Cathrine

  Hei! Er vaniljeprotein et must i denne oppskriften, eller kan jeg droppe det/bytte det ut i andre produkter, som mer mel?

 2. Kristine

  Carmen: Nei, men for å få de søte og ekstra proteinrike så er det veldig fint å ha i det. Du kan erstatte det med mer mel og eventuell mer søtning 🙂

 3. Kristine

  Cathrine: Nei, men for å få de søte og ekstra proteinrike så er det fint å ha i det. Du kan erstatte det med mer mel og eventuell mer søtning 🙂

 4. Monica

  Hei,

  Når du skriver fibersirup; er det fibersirup clear eller gold som skal brukes da? 🙂 Når jeg trykker på linken kommer ikke sirupen opp nemlig.
  Skal prøve å lage både disse og proteincookies, og ser at det er fibersirup i begge.
  Gleder meg til å teste oppskriftene 😀

 5. Siri

  Hei.
  Skal det brukes vannmengde til anbefalt drikke oå vanilje proteinet? Jeg forsøkte de seige sjokolade kjeksene med 3 ingredienser, men de ble knusk tørre. kanskje jeg brukte feil sjokolade protein? Jeg benyttet med av det jeg har som til proteindrikk.

 6. Kristine

  Siri: Hei! Jeg vet ikke helt hva slags type du bruker, men det skal ikke ha noe å si så lenge det er helt vanlig proteinpulver av myse. Da tror jeg heller du brukte for lite sirup eller hadde de i ovnen et par minutter for lenge?

Det er stengt for kommentarer.