Sunn og grov pai til liten og stor

Det er tirsdag, og jeg kjører på med enda en kjøttfri middag! Om du ønsker, kan du selvfølgelig ha i både skinke, kylling eller bacon.

Denne er veldig enkel da den ble laget av rester i kjøleskapet, du kan fint bruke andre og/eller flere grønnsaker og ost om du vil.

Jeg har ikke paiform, men kakeform kan også fint brukes.

Oppskrift bunn:
50 g smør
1 dl vann
70 g havremel
120-150 g speltmel til du får en passe deig

Elt alt sammen og klem utover i en form, forstek på 200 grader i 12-15 minutter.

Fyll:
5 egg
1 dl melk
et par never spinat
1/2 paprika
2 ss fetaost-terninger
en håndfull revet gulost
salt, pepper og oregano

Pisk egg og melk luftig. Legg hakket spinat og paprika nederst i bunnen, hell over eggeblandingen, krydder og fordel ost utover. Stek nederst i ovnen på 200 grader i 25-30 min.

Håper det smaker!

I dag har jeg bakt sukkerfrie, proteinrike kanelboller! Det er kanelbollens dag på torsdag, men jeg deler oppskriften med dere allerede i morgen så stikk gjerne innom ♥

Mens de både hevet og stekte fikk jeg trent litt;

Knebøy
Glute bridge
Fronthev
Planken – på annethvert ben
Ett-bens strakmark
+ 25 minutter på mølla

Jeg gjorde ikke alt dette kontinuerlig, men totalt sett innimellom baking, heving, steking og fotografering. Det er vel rådet mitt, en økt kan ha mange pauser så skvis inn noen øvelser der du kan i en travel hverdag.

God tirsdag!

5 tanker om “Sunn og grov pai til liten og stor

  1. avatarKristine Innleggsforfatter

    Bunnen blir muligens litt mykere enn om man hadde spist den umiddelbart, men smaken er der fortsatt så det går nok bra 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Benedikte: Ja, men deigen vil bli veldig vanskelig å kjevle/forme utover på grunn av mangel på gluten dessverre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *