Svinewok med peanøtter

Hei!

Plutselig kom jeg på noe som har gått i glemmeboka, vår alles kjære wok! Jeg lagde det så og si hver uke for 5-6 år siden, men så ble det plutselig slutt. Uansett, nå skal det tas opp igjen!

Her kommer dagens hotte og smakfulle middagstips;

IMG_0882

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
500 g svin (ytrefilet)
2 hvitløksfedd
en tykk skive kålrot
1 brokkoli
1 gulrot
1 ts fersk ingefær
1/3 fersk chili
1/2 paprika
2 ts curry
1 ts spisskummen
1/2 ts kanel
salt og pepper
en neve peanøtter

Fremgangsmåte
Stek svin sammen med finhakket hvitløk, ingefær, chili og krydder til gjennomstekt. Ha litt vann (eller olje om du vil) oppi om det svir seg.
Skjær grønnsakene i mindre biter og ha i følgende rekkefølge: brokkoli, kålrot, gulrot og paprika. Ha over en neve peanøtter helt til slutt.

Min lille minigjeng er ikke så glad i kjøtt, så planen er å gi dem fiskepinner til wokgrønnsakene.

IMG_0886

Dropp gjerne mye chili om du skal servere til barna – håper det smaker!

Apropos gjeng så har jeg begge barna hjemme i dag, både hyggelig og hektisk sånn som det skal være. Vi har vært på café og shoppet transformers, plastelina og lego så nå skal det bygges og lekes.

Ha en super torsdag videre!

2 kommentarer til “Svinewok med peanøtter

 1. Christina

  Hvordan får man barn til å smake?
  Min eldste er så kræsen ( vil kun ha potet, zoo pasta jeg fandt hjemme i dk, kylling, hjemmelavet pizza, pølse brød,Lone, yoghurt, ( tar cottage chees og havregryn i ) grøtt ( lurer et egg i)
  Fikk dem til å smake et blomkål forleden da jeg spurgte “ hvem har lyst å smake dette tre”
  Før kunne han spise torsk laks fiskekake broccoli ertemoss, lasagne, kjøtt,
  Lillebror siger nei når storebror gjør,
  Hjelp, alle tips tas

 2. Kristine

  Christina: Det er et godt spørsmål, og jeg kan bare svare for oss. Her går det i perioder, så jeg kan aldri slutte å tilby noe selv om de ikke likte det i forrige uke – det kan ha endret seg! Jeg serverer maten, spør pent om de vær så snill kan smake kun én bit, og lover at de ikke må spise hvis de ikke liker det. Eldstemann elsker grønnsaker, så her er det ingen problem, men minstemann må ha det kamuflert som for eksempel revet gulrot og squash i kjøttsausen. Kjøtt får jeg bare ikke i noen av dem, men da prøver jeg andre alternativer. Og ikke undervurder barna, for et år siden spiste jeg og mannen min sushi mens eldstemann fikk noe annet, og da spurte han om han kunne smake sushi – og han elsker det. Nå spiser vi det alle sammen, mangler bare lillebror som kun spiser risen 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *