En typisk matdag hos meg

Heisann!

Det er stadig noen som lurer på om jeg kan poste hva jeg spiser i løpet av en dag, så her får dere servert en typisk hverdag i mitt liv;

Frokost

Havregryn, havremelk, sukrin, kanel og melkefritt smør. Dette spises også kaldt/ukokt i en skål innimellom, da uten smør vel å merke.

Elsker havregryn!

Lunsj

En bolle med skyr, bær, müsli, valnøtter og sukrin. Knekkebrød med kalkunskinke, lompe med peanøttsmør og eple.

Middag

IMG_9987

Oppskrift på lasagne her

IMG_2213

Ellers er det stort sett middager jeg legger ut på bloggen, så det er som dere ser alt ifra vegetarisk, fisk, kylling, byggryn, kikerter, salater og gratenger – bruk gjerne søkefunksjonen. Ofte med noe ekstra som for eksempel frukt eller nøtter.

Kveldsmat

Oppskrift lapper: (3-4 stykker)
1 eggehvite (bruk hele egget om du vil)
ca 2 dl havremelk (bruk vanlig melk om du vil)
30 g hvetemel
50 g havremel
en klype salt
en klype kanel
1-2 ts kardemomme

Og/eller:

Oppskrift smoothie: (1-2 porsjoner)
1 banan 
150 g fryste bringebær
2 dl melk (vanlig, havre eller kokos)
2 dl vaniljeyoghurt
10 g vaniljeprotein (valgfritt)
et mynteblad (valgfritt)

Eventuelt det samme som frokost eller lunsj, ofte går kveldene med til legging og da er det ikke mye tid til overs for dekadente måltider. 

Det er ikke lett å rekke alt jeg skal/bør gjøre i løpet av en dag når jeg er hjemme med en liten tass, men jeg prøver å prioritere. Neste på listen er eksamen i kostholdsveiledning, og da vil dette over være en typisk matdag for dere som ønsker min hjelp. Gleder meg!

10 kommentarer til “En typisk matdag hos meg

 1. Stina

  Til frokosten- hvor mye havregryn bruker du?
  Og til lunsjen- hvor mye skyr og müsli bruker du?

 2. A.

  Interessant! Har du begynt med å spise tidlig på dagen? Husker for maaaange år siden, da jeg leste her på bloggen at man ikke måtte spise tradisjonell frokost, Dvs.straks man har stått opp. Du aner ikke hvor mye det har reddet meg! Både praktisk og mentalt. Godt at det finnes flere måter å gjøre ting på. Og at man har valgfrihet:)

 3. Kristine

  Stina: Jeg måler aldri opp, så det vet jeg ikke. 70-80 g havregryn kanskje? Nå i det siste har det blitt gresk yoghurt, en halv stor boks med 2-3 ss müsli.

 4. Kristine

  A.: Nei, spiser fortsatt ikke tradisjonell frokost 😉 Jeg spiser 4-5 timer etter at jeg har våknet. Så bra at det har «reddet» deg! Det er superdeilig å lytte til sin egen kropp, når den er sulten og mett.

 5. A.

  Aha, skjønner! Mener virkelig at det reddet meg. Jeg pleide å tenke på mat hele tiden. Med all tid og energi jeg brukte på det, kunne jeg sikkert blitt statsminister…:) det tok nemlig helt overhånd. Det er som du skriver, superdeilig å lytte til egen kropp. Så takk <3 og lykke til på eksamen!

 6. Kristine

  A.: Haha, huff.. men så godt at du slipper det. Det er så mange som tror at man MÅ det ene eller det andre innen kosthold, men det gjør man jo ikke – spis når man er sulten, stopp når man er mett. Så lett, men samtidig så vanskelig. Takk! ♥

 7. Madelen

  Så mye god inspirasjon. Jeg spiste enorme mengder havregrøt før, men da kokt på vann (Student – bodde i kollektiv, sier ikke mer) og med masse kanel. Men pga tidligere sykdom og den slags, så har jeg fått forbud mot kanel. Derfor har jeg knapt orket å lage havregrøt det siste halve året. Det blir ikke det samme igjen. Jeg har laget kun på vann uten kanel, men synes det smaker grufullt. Enten det er kokt i kjele eller med vannkoker. Så har jeg prøvd med melk, soyamelk, mm, men det blir surt. Hadde skikkelige forventninger til overnight oats (med litt melk og yoplait yoghurt), men konsistens og smak gjorde meg bare kvalm.

  Greia er at jeg synes havregrøt er kjempegodt, men jeg får aldri tilbake den apetitten uten kanelen. Blir liksom alltid noe som mangler selv med sukrin gold, eplesyltetøy, kardemomme, mm. Men jeg har testet en del ferdigkjøpt byggrynsgrøt og byggrynslunsj, som jeg synes er godt, men for studentlommeboka blir det ikke mer enn én sjelden gang 🙂

 8. Kristine

  Madelen: Så synd! Det skjønner jeg kjempegodt, kanel går liksom hånd i hånd med grøt. Jeg må for øvrig alltid lage med (havre)melk, vann blir smakløst og æsj. Jeg vet at det finnes kanel-stevia, kanskje det hadde vært noe?

 9. M

  Nei. Må ligge unna alt som er kanel. Også er jeg student, så gidder ikke betale dyre dommer for alternativer heller 🙂 Da prøver jeg heller andre grøter!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *