Kylling tandoori med blomkålris

Hei dere!

Her kommer dagens deilige middagstips;

IMG_0027

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
680 g kylling
2 ts spisskummen, 2 ts karri, 1 ts paprikapulver, 1 ts kardemomme, salt og pepper
1/3 fersk chili
2 hvitløksfedd
1/2 løk
1 paprika
3 ts tomatpuré
2 ss ketchup u/sukker
0,5 dl vann
5 ss gresk yoghurt
1 stor blomkål
1 ss smør

Slik gjør du:
Skjær kylling i mindre biter og stek sammen med krydder, finhakket chili og hvitløk, grovhakket løk og paprika. Tilsett tomatpuré, ketchup og litt vann av gangen, la det putre og tykne. Rør inn gresk yoghurt helt til slutt.
Rasp blomkål med et rivjern og varm opp i en kjele sammen med litt smør og salt i 4-5 min. Om det er vanskelig å rive hele blomkålen helt ned, tilsett de siste bitene sammen med kyllingen.

Istedet for gresk yoghurt kan du også bruke kesam original, créme fraîche eller kokoskrem.

IMG_9999

Blomkål er faktisk veldig godt i denne retten, men det er ingenting i veien for å bruke vanlig ris.

Håper det smaker! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *