Proteinrike og melkefrie scones på 1-2-3

inneholder reklamelenke

Heisann!

I dag har jeg et deilig brød, eller scones om du vil, til dere! Vi spiste det til suppen her hjemme i går, og det gikk ned hos både liten og stor.

Disse er i tillegg uten melk, men dette velger du helt selv!

Scones: (2 porsjoner)
150 g hvetemel
100 g havremel
½ ts salt
2-3 ts bakepulver
30 g (melkefritt) smør
1,2 – 1,5 dl (havre)melk
2 ts valmuefrø (som topping)

Kna alt sammen, men ikke for mye – de blir saftigst om du ikke knar lenge. Form til et stor rundt brød, strø over valmuefrø og sett et kryss med en kniv i midten Stek på 200 grader i 15-20 min.

Det som er så fint med scones er at du slipper gjær, heving og mye tid. Det er fort gjort, og ikke minst så metter det godt. Jeg spiste det både til lunsj med smør, salat, skinke og paprika på, og som sagt som tilbehør til gårsdagens suppe.

Håper det smaker!

Ellers får jeg fortelle dere at jeg har store problemer med nakken for tiden, det er derfor det ikke deles så mange treningsøkter for tiden.. snufs.
Jeg er litt usikker på hva grunnen er, men tipper at det er kombinasjonen myalgi, bæring+trilling av to barn til og fra barnehagen, samt 13 måneder uten en god natts søvn.

Jeg ruller det jeg klarer på monster-rulla mi, og mer vet jeg ikke helt for øyeblikket. Jeg skal gå litt på mølla nå straks, helt uten tyngde, satser på at det er fint.

God onsdag dere ♥

10 kommentarer til “Proteinrike og melkefrie scones på 1-2-3

 1. Tonjemaa

  God bedring med nakken og tusen takk for oppskrift. Passet perfekt! Det blir definitivt scones til kveldsmat idag ?

 2. Christina

  De så kjempegode ut! Skal helt klart prøve å lage disse i helgen 😉

  Så kjedelig med vond nakke,det begrenser så veldig!
  Har ikke mannen din mulighet til å avlaste deg slik at du får sove,enten på natta eller på ettermiddagen? Skjønner det blir mye for deg når det blir mange våkenetter,jeg har selv hatt barn som sover lite.. det er så slitsomt!

  Riktig god bedring ❤️❤️

 3. Kristine

  Christina: Det må du gjøre! 🙂
  Min minste våkner 5-10 ganger om natten og da er det kun mamma som gjelder. Han blir helt krakilsk, og mammahjertet klarer ikke å gjøre noe annet. Jeg håper nå som han blir eldre at det blir lettere å bytte på slik at pappaen kan hjelpe til, han vil så gjerne også. Takk takk ♥

 4. Christina

  Og vi gjør selvfølgelig alt for barna våre ? håper det snur snart,du er kjempeflink! ❤️

 5. Kristine

  Christina: Selvoppofrende tror jeg det heter ja.. haha, men ja – det er krevende, men samtidig en liten del av livet. Takk ♥

Det er stengt for kommentarer.