Heisann!
Jeg må bare dele disse supergode bollene med dere en gang til!
De ble luftige, søte og gode!
Oppskrift: (11 små boller)
80 g mager kesam/cottage cheese
ca 400 g hvetemel
ca 50 g havremel
2 ss vaniljeprotein
1/2 pakke tørrgjær
2-2,5 dl melk
4 ss fibersirup
4 ts kardemomme
et par never rosiner
Slik gjør du:
I en kjøkkenmaskinbolle har du i tørrvarer, tørrgjær og kardemomme. Varm opp melk til kroppstemperatur og hell oppi bollen. Elt med eltekrok, ha oppi kesam eller cottage cheese og fibersirup og elt videre i 10-15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er tørr så kan du ha i bittelitt melk. Dekk med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
Fordel deigen i mindre klumper, tilsett ønsket antall rosiner, og rull små boller. Vi fikk 11 små, men du kan godt lage 8-9 litt større om du vil.
Legg dem ved siden av hverandre på et bakepapirkledd brett, og la de etterheve på et lunt sted i ca 30-40 minutter. Pensle med melk og stek på 180 grader i 12-15 minutter.
Litt brunost på følte jeg var innafor – supergodt!
Jeg fikk også god hjelp av lille M til å putte (en haug av) rosiner inni mange av bollene, baking og matlagning er supert å gjøre sammen med barna ♥
God søndag godtfolk!
Takk til mer vegansk mat 😀 disse må prøves, ser kjempegode ut:)
Yummi! Disse ser sykt gode ut 😀 Skal lages! xx
Tonje: Det skal jeg absolutt bli flinkere til å dele! 🙂
Jules: Det må du gjøre! 🙂 ♥