Dette skal vi ha til middag i dag – kanskje du også?

Er det flere enn meg som vil bruke minst mulig tid på handling og matlagning i dette været? Da er dette middagen for deg!

Det er vel mange som kan si seg enig at lapskaus til og med er bedre dagen derpå? Denne kan derfor også lages dagen i forveien.

Lapskaus: (3 porsjoner)
750 g svinefilet (eller annet kjøtt)
2 ss smør
1 frossenpose lapskaus-blanding
1/2 buljongterning
5-7 dl vann
salt og pepper

Tilbehør: Rundstykker eller flatbrød

Fremgangsmåte:
Skjær svinefilet i terninger og stek raskt i litt smør i en kjele. Tilsett vann, kok opp og sett ned på middels varme. Etterfyll vann ved behov ettersom hvor lenge den står og småputrer. Jo lengre den står, dess mørere blir kjøttet.
Når det er 15-20 min igjen til man skal spise, kan man ha i frossenpose med lapskausblanding, buljongterning og vann ved behov.
Ha gjerne rundstykker eller flatbrød med litt smør på til.

Håper det smaker!

Ellers går tiden fort igjen nå som det er jobb og barnehage, det var kanskje derfor jeg synes ferie var så fint – jeg glemte litt tid og sted, og det var ikke noe jeg gikk og ventet på. Jeg går liksom og venter på å få hente storebror i barnehagen, og i løpet av de få timene han er der skal jeg være mamma for lillebror, leke, mate, jobbe, spise, rydde og vaske.


Fast «brunsj» de siste månedene: skyr eller gresk yoghurt, havregryn, valnøtter, blåbær, sukrin og kanel.

Nå skal vi ut i sandkassa – god onsdag!

6 kommentarer til “Dette skal vi ha til middag i dag – kanskje du også?

 1. Anja

  Lapskaus! Hadde helt glemt at jeg kan lage det, er jo så godt ? Og takk for mange gode treningstips i det siste, bra med litt motivasjon og inspirasjon ❤️

 2. A.

  Et tips er å lage en enorm gryte lapskaus og fryse ned i porsjoner. Klapp posen flat før frysing, så tiner den kjapt. Da slipper man matlaging. Gleder meg til høstmat!

 3. Kristine

  A.: Takk for tips! Jeg lurer egentlig på hvor stor gryte jeg trenger for å få såpass med rester, her spises alt alltid opp – haha 😀 Gleder meg til høstmat selv!

 4. Jane

  Litt grått vær idag og kom plutselig på bloggposten med denne oppskriften så da skal det handles inn til lapskaus idag ??

Det er stengt for kommentarer.