Proteiner mot søtsug

/inneholder reklamelenker

Jeg har aldri vært så opptatt av at folk skal spise proteiner fordi de , men mer fordi det gir uante muligheter, det er gøy OG godt! 


Proteinbarer og smågodt her

Hvorfor er protein så viktig?
Proteiner brukes i kroppen til vekst og vedlikehold, blant annet av muskler, hemoglobin og antistoffer. Kroppen kan ikke lage disse aminosyrene selv, så vi må få de tilført gjennom kostholdet.


Proteinsjokolade her (Nyhet! Denne er god altså!)

Holder det ikke med et vanlig, sunt kosthold?
Joda, er man bevisst på kostholdet sitt og flink til å prioritere og variere proteinkilder så går det helt fint. Kosttilskudd er ikke nødvendig, men det er et fint tillegg innimellom synes jeg – både i forbindelse med trening og ikke minst når søtsuget setter inn.


Proteinkaffe her

Hvorfor spiser/drikker du disse produktene?
Den tiden der proteinbarer- og pulver hadde en tørr og besk ettersmak er heldigvis forbi, nå synes jeg mange av de lett klarer å matche ekte sjokolade. Ikke bare barer og pulver, men nå er det jammen meg både brus, is og godis også.

Jeg har som mange av dere vet aldri brukt proteinpulver, shakes eller lignende fast. Jeg er veldig glad i mat så jeg trenger det ikke, men jeg ønsker allikevel å ha litt proteingodt i kostholdet mitt nå og da – rett og slett fordi jeg synes det smaker godt 🙂 

Akkurat nå er det ekstra fint, for matlysten er ikke på topp når man er syk. Æsj.. jeg trodde i går at jeg skulle klare meg fint, men i dag er nesa tett og halsen utrolig vond så jeg må nedprioritere jobb et par dager til.

Håper dere er friske og raske!

2 kommentarer til “Proteiner mot søtsug

  1. Julie

    Jeg baker med mange av oppskriftene dine, brukte du proteinpulver i bakst når du var gravid? Jeg har ikke gjort det enda, men har veldig lyst til å bake noen av dine kaker som inneholder proteinpulver. Tenker vel at i små mengder så burde det ikke gjøre noe, men blir jo usikker når det står at det ikke er anbefalt til gravide

  2. Kristine

    Julie: Jeg bruker faktisk veldig lite proteinpulver i det daglige, kanskje i et-eller-annet en gang i måneden så for meg var/er det ikke noe problem. Når det er sagt så tygger jeg masse tyggis og drikker fun-light OG spiser proteinbarer. Det er grunnet søtningen at man ikke skal overdrive mengden, selve proteinet/melkepulveret er jo ok. Jeg tenker også at det er greit i små mengder, men dette må du nesten vurdere selv. Gratulerer forresten ♥

Det er stengt for kommentarer.