SOLSKINNsboller

inneholder reklamelenker

Hei!

Solskinn ute, solskinn inne på kjøkkenet!

Disse bollene er sunnere og inneholder mer proteiner og fiber enn vanlig. Det trenger ikke alltid å være enten eller, men et litt bedre og grovere alternativ om man vil.

Oppskrift boller: (10-12 stk)
60 g smør
40 g kesam original
3,5 dl melk
1 pose tørrgjær
½ ts kardemomme
½ ts salt
2-3 ss sukrin+
400 g speltmel
200 g havremel

Fremgangsmåte:
Smelt smør og hell i melken, blandingen skal være fingervarm. Ha kesam, tørrgjær, kardemomme, salt, sukrin+ og 2/3 av melet i en bolle, tilsett melkeblandingen og rør til deigen blir jevn. Spe med resten av melet til du får en smidig deig, jeg lot den elte i kjøkkenmaskin 5-10 min. La deigen heve til dobbel størrelse ca 45 minutter.
Trill deigen til 10-12 boller. Etterhev ca 30 minutter.

Fyll:
3 dl vaniljekrem (jeg brukte ferdigkjøpt)

Glasur:
1 dl melis
1 dl sukrinmelis
3-5 ts vann

Øvrig:
1 egg til pensling
2-3 ss kokosmasse til å dyppe i

Sett stekeovnen på 225 °C. Lag en fordypning i midten av hver bolle og fyll i vaniljekrem. Pensle med egg og stek skolebrødene 13-15 minutter. Avkjøl på rist.
Lag melisglasur ved å røre sammen melis og passe mengde vann. Smør de avkjølte skolebrødene med melisglasur og dypp dem i kokos.

Håper det smaker, og riktig god torsdag!

4 tanker om “SOLSKINNsboller

  1. avatarAstrid

    Glemmer å legge igjen kommentarer, selv om jeg leser alle innlegg..
    Men stå på! Du er den av matbloggerne jeg liker aller best, fordi du fremmer et såpass naturlig og godt forhold til sunn mat (og ikke sunn mat).

    Ha en fin dag!

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Astrid: Tusen takk, så hyggelig å høre! 😀 Håper du nyter de varme dagene ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *