Blåbærpai uten sukker

inneholder reklamelenke

Hei!

Åh som jeg gleder meg til blåbærene popper frem i skogen! Da skal de nytes både au naturell, med melk og sukrin, og i en pai som denne!

Blåbærpai

(ca 8 porsjoner)

Paibunn:
2 dl havremel
1 dl rugmel (eller annet mel)
100 g smør
3 ss kaldt vann

Fyll:
400 g blåbær (fra skogen eller frosne)
50 g sukrin gold
2 ss potetmel

Slik gjør du:
Smuldre smøret i melet. Tilsett vann og elt deigen sammen til en fast deig. Trykk deigen ut i en smurt paiform (ca. 26 cm i diameter). Prikk deigen med en gaffel og fyll blåbærene i formen (bruker du frosne bær, trenger de ikke å tines først).

IMG_9898

Bland sukrin gold og potetmel og dryss blandingen over blåbærene med en spiseskje. Rist litt i formen, slik at bær, sukker og potetmel blander seg. Stek paien på rist midt i ovnen ved 200 graderi ca. 30-40 minutter. Avkjøl helt i formen, til fyllet har satt seg.

Håper det smaker! 🙂

Tips til servering:
♦ Vaniljeis (se oppskrift 4 i boka under om du har den)
♦ Pisket krem av fløte og sukrin+

Oppskrift og bilder er hentet fra boka Kristines sunne søte (til halv pris!)

God søndag! ☀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *