Sunt og godt til 17.mai

inneholder reklamelenker

Hei dere!

Dette ble altså årets 17.mai kake!

Jeg ville lage noe litt annet enn den tradisjonelle bløtkaken eller pavlovaen, så da ble det en marsipankledd, kremfylt rullekake – helt uten sukker.

Denne er i tillegg proteinrik og veldig god! Jeg deler den med dere allerede nå, så har dere muligheten til å handle inn alle ingrediensene dere trenger 🙂 

Oppskrift rullekake: 
4 egg (2 hele + 2 eggehviter)
25 g vaniljeprotein (eller annen tørrvare)
25 g potetmel
30 g hvetemel
30 g sukrin+
1 ts bakepulver

Pisk to hele egg luftig sammen med sukrin+, pisk deretter inn vaniljeprotein, potetmel, hvetemel og bakepulver. Stivpisk eggehvitene så du kan snu bollen på hodet, vend forsiktig inn i resten av røra med store bevegelser. Hell den luftige røra utover et bakepapir i en rektangel, stek i ovnen på 180 grader i ca 10 minutter. Rull sammen mens den fortsatt er varm, legg gjerne et kjøkkenhåndke over mens du lager fyllet.

Fyll og pynt:
100 g gresk yoghurt
1 dl kremfløte
1 ts sukrin+
2 ss sukkerfritt bringebærsyltetøy
200 g sukkerfri marsipan (fra Funksjonell mat)
Friske jordbær, bringebær og blåbær

Pisk fløte til krem og rør sammen med yoghurt, sukrin+ og syltetøy. Rull ut rullekaken, smør over kremfyllet og rull sammen igjen. Kjevle ut marsipan til et tynt lag og legg over rullekaken, pynt med krem og friske bær.

Håper det smaker 🙂 

6 tanker om “Sunt og godt til 17.mai

  1. avatarMalin P.S

    Åh, den så utrolig fristende ut! Veldig fine bilder også! Kanskje dette må bli årets 17.mai kake her i huset 🙂

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Malin: Tusen takk! Synes den er verdt å prøve ut altså, ekstra god med marsipan!! Om man lager marsipan selv, så blir den ikke like enkel å kjevle ut – men da kan man bare ha det inni kaken isteden. Ha en fortsatt fin helg ♥

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    Da får du nok en isende ettersmak dessverre, det beste er å blande to ulike søtninger 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *