Hvorfor og hvordan redusere sukkeret?

inneholder reklamelenker

Hvorfor redusere sukkeret?

Jeg synes det er veldig lurt, spesielt når man kan velge et søtningsmiddel som sukrinproduktene, å velge dette fremfor sukker i hverdagen. Jeg snakker da altså om å minske hvitt, raffinert sukker i kostholdet – frukt er helt innafor og sunt i min verden!
Sukrin, som også kalles erythritol, får vi allerede i oss via blant annet sopp og pærer.

– Det er kalorifritt, og kan derfor hjelpe mot fedme/overvekt

– Det gir nesten ingen blodsukkerstigning

– Det er ikke ødeleggende for tennene slik sukker er

Nå sier jeg ikke at man skal bli fanatisk og se på sukkerindustrien som en konspirasjon mot menneskeheten, for sukker kan man fint både spise og bruke i små mengder innimellom, men det trenger ikke å være hele tiden!

Hvordan redusere sukkeret?

♦ få inn naturens eget godis i kostholdet ditt!

♦ lag mat fra bunnen og spis deg ordentlig mett

♦ bruk sukrinprodukter isteden for sukker

Mine to favoritter er disse;

Sukrin gold     //     Fibersirup
(begge på salg)

God torsdag fininger!

4 kommentarer til “Hvorfor og hvordan redusere sukkeret?

 1. Tone

  Hei! Hva tenker du om å gi sukrin til barn? Vet du om det finnes noe forskning på det, eller om det er noen som ikke anbefaler det?

 2. JulesTheNorweegie

  Tror sukrin er og forblir en favoritt! Men bruker også en del agave og mapel sirup! 😀 Sistnevnte er selvfølgelig ikke heldig i store mengder, det er det få ting som er – MEN det er fult av godstoffer slik som honning 🙂
  Masse gode tips og triks her som alltid frøken <3

 3. Kristine

  Tone: Jeg tenker at en teskje til barn (som er over 2 år) i ny og ne er ok. Jeg har ikke lest noen forskning på farer ved sukrin, ei heller noen som ikke anbefaler det. Å vise måtehold både med naturlig søtning og ikke minst sukker tror jeg er lurt 🙂

 4. Kristine

  JulesTheNorweegie: En favoritt her også! Og nå har jeg spist så mye av det i løpet av årene at magen ikke reagerer i det hele tatt, haha (er det bra eller dårlig mon tro) 😀 Mapelsirup har jeg aldri testet, men jeg er i utgangspunktet ikke så veldig glad i siruper – honning derimot, nam! ♥

Det er stengt for kommentarer.