En kolesterolvennlig start på dagen

Hei dere!

Jeg har fått mange forespørsler fra flere med høyt kolesterol om jeg kan dele noen tips til frokost og lunsj, og det er klart jeg kan!

Her får dere en favorittlunsj hos meg;

Havrepannekaker med peanøttsmør! ♥

Oppskrift: (ca 3 stk)
1 eggehvite
2 dl havremelk
2 ss hvetemel
4-5 ss havremel
en klype salt, 1/2 ts kanel, 1 ts kardemomme

2-3 ss peanøttsmør (som fyll)

Dette er en ca-oppskrift, men visp alt sammen og justere selv så du får passe tykk røre. Stek i en smurt panne og smør peanøttsmør på.

Min ble litt ødelagt da de som oftest må lages lynraskt – minste mini har ikke tid til å vente på meg lage mat kan skjønne 😀 

Ønsker du lapper, så lager du bare røra tykkere.

Håper det smaker!

6 kommentarer til “En kolesterolvennlig start på dagen

 1. silje

  Hei! En kommentar om noe litt annet, håper det går fint 🙂 Vi har barn som er omtrent like gamle, og jeg holder nå på med tilvenning av mat for minstemor. Det er ikke så lett! Storebror spiste alt han fikk, og jeg koste meg med å lage gode middager til ham. Men nå spyttes alt som likner på grønnsaker ut igjen 🙁 Kanskje du har noen tips, hva liker din mini å spise?

  Takk for en inspirerende blogg! 🙂

 2. Kristine

  Silje: Hei! Det er akkurat det samme her! Haha 😀 Jeg sliter med å få i han «nøytral/salt» mat, han vil bare ha grøt, frukt og søtt. Blir mye brødskiver da, både med smør, avokado, og leverpostei. Tilvenner litt mer grov tekstur i mosen nå, lurer litt havregryn i grøten blant annet – kanskje middag blir bedre/lettere da.

 3. Julie @ WolfItDown

  Mmm deilig!
  Kjaeresten min har akkurat funnet ut at han har hoeyt kolesterol ogsaa, saa da er det jo bare og begynne og pugge litt paa hva som kan spises og hva som maa unngaas!

  Haaper du har en fornoeyelig helg 😀 x

 4. silje

  Haha, så du har også fått en sånn en! 😀 Favoritten her er brød med prim, og det blir litt lite variasjon. Det virker som min generelt ikke liker så godt å spise med skje, så håper det hjelper når hun kan spise mer selv! Lurt å tilsette havregryn i grøten, det skal jeg teste:)

  Matlysten kommer vel med tiden, lykke til med din lille! 🙂

 5. Kristine

  Julie: Oi, sier du det? Håper han finner ut av det, og ikke minst at kostholdsendring hjelper! Takk det samme ♥

 6. Kristine

  Silje: Min liker å ta biter selv har jeg funnet ut, enten av brødskive, pannekake e.l. Så da holder jeg i skiven og passer på at han tar en passe stor bit 🙂 Tenkte at jeg skulle lage flere myke ting, som for eksempel banancookies og prøve å snike inn noen moste grønnsaker i røra 😀 Deler om det er en suksess!
  Takk det samme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *