Luftige rosinboller uten sukker

Heisann!

Jeg må bare dele disse gode og veganske bollene med dere!

Det var ikke planlagt at de skulle være veganske, men nå som jeg har roet ned på mettet fett på grunn av høyt kolesterol ble det bare slik – og det er jo absolutt ikke feil.

De ble luftige, søte og gode – og sunnere 🙂

Oppskrift: (11 små boller)
80 g melkefritt smør
ca 400 g hvetemel
ca 50 g havremel
1/2 pakke tørrgjær
2 dl havremelk
6 dråper stevia vanilje (reklamelink)
4 ts kardemomme
et par never rosiner
2-3 ss havremelk (til pensling)

Slik gjør du:
I en kjøkkenmaskinbolle har du mel, tørrgjær og kardemomme. Varm opp melk til kroppstemperatur, ha i smør og steviadråper og hell oppi bollen. Elt med eltekrok i 10-15 minutter på lav hastighet til deigen slipper bollen. Hvis du synes deigen er tørr så kan du ha i bittelitt melk. Dekk med plastfolie og la deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
Fordel deigen i mindre klumper, tilsett ønsket antall rosiner, og rull små boller. Vi fikk 11 små, men du kan godt lage 8-9 litt større om du vil.
Legg dem ved siden av hverandre på et bakepapirkledd brett, og la de etterheve på et lunt sted i ca 30-40 minutter. Pensle med havremelk og stek på 180 grader i 12-15 minutter.

Litt melkefritt smør og brunost på følte jeg var innafor – supergodt!

Jeg fikk også god hjelp av lille M til å putte (en haug av) rosiner inni mange av bollene, baking og matlagning er supert å gjøre sammen med barna ♥

I morgen får jeg mer hjelp av han til å bake kaker og lage fruktspyd, vi skal nemlig feire mannen og min sin bursdag – som er litt senere i måneden.

God fredag godtfolk!

11 kommentarer til “Luftige rosinboller uten sukker

 1. Ragnhild

  Hei. Bare et lite tips. Mannen min lager verdens beste boller og han bruker kun rapsolje og vann (og sukker og hvetemel) Det er noe m eltingen og hevingen dom gjør de sinnsykt gode. 🙂 Så ulogisk nok trenger boller verken smør eller melk.

 2. Kristine

  Ragnhild: Takk for tips! Jeg er veldig glad i smaken av havremelk og melkefritt smør jeg altså 😀 Men, fint å vite dersom jeg ikke har det i hus 🙂

 3. Kristine

  JulesTheNorweegie: Absolutt verdt et forsøk – takk for det! Håper du får en fin uke Julie 😀

 4. Tilbaketråkk: Chai protein latte | Sunnere Livsstil

 5. susie

  Heisann!

  Har du forslag for å gjöre de ennå mer sunne, tenker melet. Skal ikke ha hvetemel. Ellers ser de fantastisk gode ut! <3

 6. Kristine

  Susie: Speltmel? Du bør bruke et mel med gluten, ellers vil de ikke heve 🙂 Du finner «proteinboller» og rundstykker som er glutenfrie (og flate, haha) på bloggen hvis du søker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *