Saftige og sunne pannekaker uten melk

Jeg vet at det er vaffeldagen i dag, men her i huset er det pannekaker som går ned på høykant. Jeg har i tillegg lovet dere oppskriften på havrepannekakene som er snille med kolesterolet, så here goes;

Oppskrift: (3-4 stykker)
1 eggehvite (bruk hele egget om du vil)
ca 2 dl havremelk (bruk vanlig melk om du vil)
30 g hvetemel
50 g havremel
en klype salt
en klype kanel
1-2 ts kardemomme

Pisk alt sammen og la røra svelle i et par minutter. Stek litt større lapper, de blir enklere å snu enn veldig tynne pannekaker. 

Jeg spiser de med syltetøy uten tilsatt sukker og/eller sukrin.

Ellers har jeg vært ute og gått tur i det fine været, og av en eller annen grunn bestemte jeg meg for å prøve vogna og legge bæreselen under som plan B. Vel, det gikk over all forventning – i dag har lille I sovet i vogna i 2 (!) timer for aller første gang. Det var visst godt for både mor og barn å trille i frisk luft.

Håper dere har en fin søndag!

7 kommentarer til “Saftige og sunne pannekaker uten melk

 1. Jane

  Heihei ?
  Kom over et eldre innlegg hvor du skrev du hadde kjøpt lakrispulver på Iherb, har du link? ?
  Ellers må jeg ønske deg lykke til med nye kostholdet, jeg ser virkelig utfordringen med å kutte ut sukker nesten helt, men du er flink!
  God påske ?

 2. Kaia

  Ang. vaffeldagen, har i lengre tid bruk en av dine oppskrift på vafler til lunsj. Nå bruker jeg den som utgangspunkt, mens jeg tømmer skuffer og skap for div mel. De snart i mål, så lurer på hva din beste vaffeloppskrift er? Og hvilken som har høyeste innhold av proteiner?

  Må vært en fantastisk følelse når mini kunne trilles og sov i to timer!

 3. Kristine

  Hei! Det ser ut som om de har sluttet å selge det dessverre.. :/ Jo takk, det glir ned sukker innimellom, men prøver å begrense mengden mettet fett 🙂 Riktig god påske!!

Det er stengt for kommentarer.