inneholder reklamelenker
Heisann!
I dag har jeg marsipan til dere – det er jo så enkelt og godt å lage selv!
Marsipan var noe av det første jeg lagde sunt i «gamle dager» da det bare var mandelmel og sukrin på markedet – det er faktisk 10 år siden. Mye gøy har skjedd siden da gitt 🙂
Oppskrift:
1 eggehvite
45 g mandelmel
30 g sukrin gold
4 dråper stevia
40 g sukkerfri sjokolade (til sjokoladetrekket)
Fremgangsmåte
Kna ingrediensene sammen, form til egg (eller pølser) og sett i fryseren.
Smelt sukkerfri sjokolade i mikro og dypp den kalde marsipanen i – pynt med valgfritt tilbehør.
Tips: For ekstra påske-look kan du ha i litt gul konditorfarge i marsipanen
Disse kommer jeg til å lage i år, men da blir sjokoladetrekket enten droppet eller seendes slik ut med mørk sjokolade;
Håper det smaker! 🙂
Jeg lagde disse i forrige uke, men det ble så «kornete» med sukrin gold… ventet til dagen etter, men det har ikke smeltet bort. Det er fortsatt kornete… noen tips?
Bortsett fra det en veldig god erstatter som får bli med på påskefjellet 😀🐣
Kine: Du kan enten blande inn sukrin gold i eggehviten først så det smelter, deretter mandelmelet. Eller du kan blande ut sukrin gold i ørlite grann vann før du knar det inn i marsipanen. Jeg pleier å lage marsipanen ganske «våt» da jeg vet at den blir fast og best dagen derpå 🙂
Veit hvor mange kalorier det er i oppskriften?:)
Silje: Etter et enkelt regnestykke kommer jeg frem til ca 350 kcal 🙂
Hei!
Jeg har ei lita ei på 2 år og hun skal ikke ha kunstig søtning. Er det mulig å bytte ut sukrin med noe annet enn sukker tror du? Og har veldig lyst til at du skal skrive ei oppskriftbok for de små! Elsker bøkene dine!
Mmmmmm husker en gang jeg laget kolibri egg – MUMS! Er sikker på at det var fra din oppskrift også 😀
Takk for deilig oppskrift, er skrevet ut og skal prøves snarest! 🙂
Hei! Denne skal testes 🙂 Kan man bruke vanlige mandler i foodprofessor istedet for mandelmel?
Line: Hei! Sukrin er ikke kunstig, men jeg skjønner hva du mener. Du kan bruke honning eller (moste, bløtlagte) dadler. Har du sjekket ut den siste boka Kristines sunne søte? Der har barna et eget kapittel 🙂 ♥
JulesTheNorweegie: Mums, haha! 😀
Ann: Bare hyggelig ♥ 🙂
Gro: Hyggelig å høre ♥ Det kan du absolutt 🙂
Hei!
Takk for oppskrift!! Jeg har laget marsipanen nå, men har ikke sjokolade i hus. Er det mulig marsipanen ligger i frysen 2-3dager før jeg tar på sjokoladetrekket? Og hvor lenge kan disse oppbevares i kjøleskapet før de blir dårlige? 😀
Karianne: Hei! Det går helt fint! Eller den kan ligge i kjøleskap, tipper en 10-12 dager.
Testet sukrinmarsipanen? Den er virkelig god, og en fin variasjon til den hjemmelagde 🙂
M: Hei! Ja, her: http://www.kriweb.no/2018/03/23/sunne-maltider-og-vegansk-marsipan/ Enig, supergod! 🙂