Sukkerfri påskemarsipan

inneholder reklamelenker

Heisann!

I dag har jeg marsipan til dere – det er jo så enkelt og godt å lage selv!

IMG_0266

Marsipan var noe av det første jeg lagde sunt i «gamle dager» da det bare var mandelmel og sukrin på markedet – det er faktisk 10 år siden. Mye gøy har skjedd siden da gitt 🙂

IMG_0477

Oppskrift:
1 eggehvite
45 g mandelmel
30 g sukrin gold
4 dråper stevia
40 g sukkerfri sjokolade (til sjokoladetrekket)

Fremgangsmåte
Kna ingrediensene sammen, form til egg (eller pølser) og sett i fryseren.
Smelt sukkerfri sjokolade i mikro og dypp den kalde marsipanen i – pynt med valgfritt tilbehør.

IMG_0300

Tips: For ekstra påske-look kan du ha i litt gul konditorfarge i marsipanen

IMG_0277

Disse kommer jeg til å lage i år, men da blir sjokoladetrekket enten droppet eller seendes slik ut med mørk sjokolade;

IMG_9991

IMG_9994

Håper det smaker! 🙂 

16 tanker om “Sukkerfri påskemarsipan

  1. avatarKine

    Jeg lagde disse i forrige uke, men det ble så «kornete» med sukrin gold… ventet til dagen etter, men det har ikke smeltet bort. Det er fortsatt kornete… noen tips?
    Bortsett fra det en veldig god erstatter som får bli med på påskefjellet 😀🐣

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Kine: Du kan enten blande inn sukrin gold i eggehviten først så det smelter, deretter mandelmelet. Eller du kan blande ut sukrin gold i ørlite grann vann før du knar det inn i marsipanen. Jeg pleier å lage marsipanen ganske «våt» da jeg vet at den blir fast og best dagen derpå 🙂

  3. avatarKristine Innleggsforfatter

    Silje: Etter et enkelt regnestykke kommer jeg frem til ca 350 kcal 🙂

  4. avatarLine

    Hei!

    Jeg har ei lita ei på 2 år og hun skal ikke ha kunstig søtning. Er det mulig å bytte ut sukrin med noe annet enn sukker tror du? Og har veldig lyst til at du skal skrive ei oppskriftbok for de små! Elsker bøkene dine!

  5. avatarGro

    Hei! Denne skal testes 🙂 Kan man bruke vanlige mandler i foodprofessor istedet for mandelmel?

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    Line: Hei! Sukrin er ikke kunstig, men jeg skjønner hva du mener. Du kan bruke honning eller (moste, bløtlagte) dadler. Har du sjekket ut den siste boka Kristines sunne søte? Der har barna et eget kapittel 🙂 ♥

  7. avatarKarianne

    Hei!
    Takk for oppskrift!! Jeg har laget marsipanen nå, men har ikke sjokolade i hus. Er det mulig marsipanen ligger i frysen 2-3dager før jeg tar på sjokoladetrekket? Og hvor lenge kan disse oppbevares i kjøleskapet før de blir dårlige? 😀

  8. avatarKristine Innleggsforfatter

    Karianne: Hei! Det går helt fint! Eller den kan ligge i kjøleskap, tipper en 10-12 dager.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *