Proteinrike troikabiter

Hei!

Nå er det bare én måned igjen til min bedre halvdel har pappapermisjon, så jeg nedprioriterer og utsetter jobb og blogg så godt det lar seg gjøre – brått har jeg bedre tid, frie hender, og kan produsere mye nytt og godt til dere på løpende bånd.

Inntil da blir det litt reprise, men hva gjør vel det når de ser slik ut;

IMG_0954

IMG_0910

Oppskrift: (12 stk)

1.lag – Marsipan
1 eggehvite
50 g mandelmel
30 g sukrinmelis

2.lag – Sjokoladekrem
100 g philadelphiaost
10 g kakaopulver
30 g sukrinmelis

3.lag – Bringebærgelé
3 dl sterkt blandet saft
4 ts gelatinpulver

4.lag – Sjokoladetrekk
50 g sukkerfri sjokolade

Fremgangsmåte
Marsipan lager du ved å røre sammen eggehvite, mandelmel og sukrinmelis. Trykk den ut i en liten firkantet form med plastfolie nedi.
Sjokoladekrem lager du ved å røre sammen philadelphiaost, kakao og sukrinmelis, smør den utover oppå marsipanen.
Geléen lager du ved å smelte gelatinpulver i sterkt blandet saft, la den avkjøle og bli litt tykkere i konsistensen før du heller over sjokoladekremen.
Sjokoladetrekket lager du ved å smelte sjokolade i mikro eller vannbad, smør på toppen av hver troikabit. For å unngå at sjokoladen knekker opp, er det best å skjære opp troikabitene før du smører over sjokoladen.

IMG_0868-checker

Tips: Frys troikabitene i 15-20 min så stivner sjokoladetrekket enda raskere.

Det er ca 600 kcal i hele oppskriften, noe som gir 50 kcal per troika. De er gode og mektige så et par stykker holder deg fornøyd lenge.

IMG_0948

Håper det smaker! 🙂

 

6 kommentarer til “Proteinrike troikabiter

 1. Ranveig

  Dette så godt ut 🙂 varmer du saften og har oppi gelepulver, ell har du pulver oppi kald saft? Hvilket gelepulver bruker du? 🙂

 2. Kaia

  Tiden går så fort med de små. Så det forstår jeg godt! Håper det også blir mer fokus på trening når du får bedre tid ??Hilsen en mamma som har kost seg litt for mye i permisjonen ?

 3. Kristine

  Ranveig: Jeg varmer opp saften og har gelatinpulver oppi – sørg for at det smelter helt. Gelatinpulver finner du i bakehyllen i butikkene 🙂

 4. Kristine

  Kaia: Absolutt, blir mye trening fremover her på bloggen i tillegg 🙂 Skal sørge for at det er enkelt og gøy for alle oss som har kost oss i permisjon, haha. Lavterskel-trening 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *