Protein-Japp

/reklamelenke

Hei dere!

Da var det endelig fredag og jeg har denne godbiten til dere;

Jeg skrøt nemlig på meg fudge på Instastory i går, men jeg var for rask med å helle massen i former så det ble bare tykk karamell. Da hadde jeg to valg, enten koke den litt lenger – eller lage noe annet godt med den.

Så det ble Japp!

Jeg lagde en sunn og proteinrik versjon, åffcårse. Dere kjenner til de hjemmelagde proteinbarene mine, den mest populære oppskriften her gjennom tidene – det er bunnen. 

Jeg lagde for øvrig noen Snickers-proteinbarer for et par år siden som ligner. Jeg målte ikke opp mens jeg holdt på denne gangen, med det ble ca slik;

Oppskrift: (ca 3 stk)

Sjokoladeproteinbar:
80 g fibersirup
120 g sjokoladeprotein (nesten halv pris!)
20 g kakaopulver
30 g mandelmel
Litt vann til riktig knadeig

Karamell:
1 boks vikingmelk
2 ss smør
40 g sukrin gold
2 ss fibersirup

Topping:
100 g sukkerfri sjokolade

Slik gjør du:
Varm opp fibersirup til det bobler og bland inn i resten av ingrediensene til en sjokoladeproteinbar. Klem ned i en liten brødform med plastfolie nedi.
Kok vikingmelk, smør, sukrin gold og fibersirup sammen i en teflonkjele til du får en tykk karamellaktig masse – ca 50 minutter på middels/lav varme. La avkjøle før du brer et passe tykt lag over proteinbarbunnen, sett i fryseren en times tid.
Smelt sjokolade i mikro eller vannbad, skjær opp barene og dypp de nedi.

Og karamellmassen du får til overs kan du nyte med en skje – digg!

Håper det smaker!

Ellers er det crazy weekend igjen hos : 25% rabatt på ALT!

Husk rabattkode CRAZY i kassen, den funker på alle ordinære priser.

Finn dine favoritter her ..(psst.. Kari Traa-jakken min finner du her)

.. og god fredag ♥

6 kommentarer til “Protein-Japp

 1. Silje

  Hei.
  Dette så godt ut!! Tror jeg må prøve meg på disse.
  Håper det er greit jeg spør deg om noe helt annet enn innlegget handler om 🙂
  Søkte opp «trening med baby», og fant et gammelt innlegg fra du var i permisjon med førstemann, hvor planke var en av øvelsene du gjorde. Jeg fødte for snart 4 uker siden, er det for tidlig å ta planke da? 🙂 får legge til at jeg hadde en ukomplisert fødsel, og føler meg klar for å begynne å trene igjen.

 2. Kristine

  Silje: Hei! Det må du gjøre 🙂
  Gratulerer med baby! Jeg trente ikke magen direkte så tidlig, og vil være forsiktig med å anbefale noe til deg – jeg ville nok ha ventet noen uker til. Kan du ikke begynne med lette øvelser av kroppen øvrig, så kjenner du fort hva som føles greit og ikke. Knipeøvelser er viktig å få på plass, og tenk over dette når du løfter eller presser 🙂

 3. Silje

  Tusen takk for det, og takk for svar 🙂
  Ja, knipeøvelser er inne i rutinen, så skal jeg begynne forsiktig med resten nå. Må gjøre noe med ryggen, for bæring og byssing er virkelig tungt selv om de er så små. Men, det vet du jo alt om 😉
  Takk for inspirasjon, både med mat, trening og bære baby i sæle 😀

 4. JulesTheNorweegie

  Jummi! Japp er ikke dumt! Hahaha ja så at du skulle lage fudge XD Bra det ble noe av det til slutt på tross av krøll – jeg har fortsatt ikke klart og få til fudge, og nå spiser jeg vegansk, jaja! Får prøve og finne en eller annen oppskrift 😛
  God søndag! x

 5. Kristine

  Jules: Haha, lykkes ikke alltid nei – da er det godt man kan være litt kreativ. En eller annen oppskrift med nøttesmør og kokosmelk kanskje?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *