Sunn sjokoladekake

/reklamelenker

Hei!

Da var vi kommet til onsdag allerede, og det betyr lillelørdag og noe ekstra godt til kaffen!

Jeg juger egentlig når jeg skriver allerede, for denne uka har gått tregt hittil. Mye sykdom i heimen, og når storebror endelig begynner å bli frisk, tar lillebror stafettpinnen videre ♥
Jeg har inntrykk av at de fleste rundt meg hoster og snufser, håper dere er friske og raske!

Sjokoladekake er noe de aller fleste liker, og hva er vel bedre når den attpåtil er bra for kropp og mage.

Oppskrift:
2 egg
30 g sjokoladeprotein (kan sløyfes, bruk mer mel)
70 g havremel
1 ts bakepulver
20 g kakaopulver
20 g fibersirup
40 g sukrin gold
ca 1,5 dl melk

Glasur
2 ss ferdigblandet kaffe
1 ss kakaopulver
1 ss smør
1 ss philadelphiaost
Sukrinmelis til riktig smak og konsistens

Pisk egg og sukrin gold til eggedosis. Tilsett deretter fibersirup og det tørre litt etter litt, deretter melk til du får en passe tykk røre. Hell i en liten, smurt form (ca 15 cm) og stek i ovnen på 175 grader i 25-30 min.
Pisk sammen glasuren og bre over kaken – pass på at den er helt avkjølt.

Da er det bare å hente en kopp kaffe, eventuelt et glass iskald melk – håper det smaker!

Hvis du ikke har ingrediensene tilgjengelig og heller vil lage en sunn ferdigmiks kan jeg varmt anbefale proteinbrowniemiks (nå til kun 179 kr)

God onsdag dere!

6 kommentarer til “Sunn sjokoladekake

 1. marthe

  hei 🙂 lagde kaken, og følgte oppskriften utenom fiber sirup, men brukte vanlig sirup. det står den ska bli som en tykk pannekakerøre, men min blei bare en tynn akkurat som vann, då tok eg mer havremel til eg fikk en lit tjukk pannekakerøre men den blei så kompakt at eg blir tørr i halsen når den spises:p skulle eg bare helt røren oppi og sett? men var som vatn. men glasuren fikk eg til og den var knall god:D!

 2. Kristine

  Marthe: Hei! Så rart, med proteinpulver i også? Kanskje eggene dine var mye større enn mine 😀 Pannekakerøre er jo ganske tynn, så da hadde du nok i for mye mel dessverre :/ Eller så stekte du den akkurat et par minutter for lenge, den bør helst ta ut tidligere enn sent. Fint at glasuren ble bra da, hehe!

 3. Line Schøyen

  Hei! Sitter her med vann i munnen og håper det er veeeldig lite karbohydrater i kaken. Ser jo sånn ut. Aner du hvor mye?

 4. Kristine

  Line: Hei! Ja – som de aller fleste oppskriftene jeg har både her på blogg og i bøker, så er den lavkarbo og høyprotein 🙂 Akkurat innholdet har jeg ikke regnet på dessverre, men det er sikkert en smal sak å gjøre om du finner noen kalkulatorer på nett 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *