Sprøstekte kikertvafler

Hei og god mandag!

Jeg stiller med en kjøttfri middag i dag som vanlig;

Jeg slumpet røra og har derfor ikke nøyaktige mål, men dette klarer dere lett. Det er stort sett bare kikertmel + vann!

Ca-oppskrift: (3-4 stk)
100 g kikertmel
1 ts bakepulver
1 ts salt
Vann til passe tykk røre
Smør til å steke i

Melet kjøpte jeg på iherb i sin tid, det har både god smak og evnen til at man ikke trenger egg i røra. Vil du imidlertid bruke noe annet, er det bare å tilsette et egg eller to og bruke havremel eller sesam-mel i stedet.

Nå toppet jeg dem med noe enkelt jeg hadde for hånden, rømmedressing, krydder og spirer, men her kan du servere både ulike oster smuldret over toppen, hjemmelaget dressing eller for eksempel et speilegg.

Håper det smaker!

7 tanker om “Sprøstekte kikertvafler

  1. avatarKristine Innleggsforfatter

    Hanna: Jeg bestilte det fra iherb, men det har vært utsolgt lenge dessverre. Hva med helsekostbutikker?

  2. avatarNina

    Du får kjøpt det ganske billig i innvandrer-butikker i Oslo sentrum hvis du bor her. Samme type og kvalitet 🙂

  3. avatarJulesTheNorweegie

    Disse ser uhyre gode ut! 😀
    Foruten iherb, så har de som regel kikertmel i østenske butikker – der er det faktisk mye spennende ingredienser 😀

    Tusen takk for middagsinnspo! Er det karse du brukte på toppen eller microgreens?

    Håper du hadde en u-blå Blå Mandag 😀 x

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    JulesTheNorweegie: Takk for det – det var de også! Karse ja 😀 Takk det samme!

  5. avatarM

    Jeg lager aldri pannekaker eller vafler på grunn av eggesmak, så dette virket interessant. Men som student har jeg kun toastjern og ovnsformer tilgjengelig. Kan noe av det funke, eller blir røren veldig flytende? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *