Sukkerfri sjokoladedessert og søtsug

/sponsorlink

Hei!

Denne sjokoladedesserten har jeg laget mange ganger før, og jeg tør å påstå at kokosmelk fikk en oppsving i 2013 takket være denne – haha. Dere ble i hvert fall veldig glade, så da håper jeg denne påminnelsen smaker nok en gang!

IMG_9929

Oppskrift: (2 porsjoner)
1 boks/400 ml kokosmelk
1 toppet ss kakaopulver
1 ts sjokoladeprotein (valgfritt)
2-3 ss sukrinmelis m/stevia
en klype salt
2 eggehviter for ekstra volum (valgfritt)

Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet over natta. Ta forsiktig ut den tykke kremen som har stivnet øverst og ha det i en kjølig bolle. Ha i litt søtning, kakao og proteinpulver og pisk til du får en deilig krem.
Pisk eggehviter hvite og ha i sammen med kremen om du ønsker mer volum, fint om du ikke bruker proteinpulver.

Fordel i passende former/glass og sett kaldt en times tid.

IMG_8184

IMG_4308

Er du ikke glad i å stå på kjøkkenet, så kan du kjøpe deg «fri» med ferdigkjøpt snacks.

Vi har alle våre måter å tilfredsstille søtsug på, og for meg har sunnere alternativer vært løsningen. For andre er det kanskje en liten bit av ekte vare, eventuelt en gulrot, et glass vann, ring en venn eller gå en tur. Det er ingenting som er rett eller galt, så derfor blir det litt håpløst å kritisere noen av måtene.

Hva fungerer for deg?

Og det skal være et tilskudd, ikke erstatning for mat. Der er vi nok enige de fleste av oss.

Er det noe du lurer på angående smak og innhold, så bare spør – (tror) jeg har smakt de aller fleste i butikken – haha.

Proteinbarer, drikke og snacks finner du HER

Men, i dag er det lørdag så da blir det andre boller – eller skal jeg si sjokolade. Lørdagsgodtet har alltid vært en del av kostholdet mitt, selv på konkurransediett.

Apropos boller, deilig gjærbakst kommer på bloggen i morgen.

God lørdag! 🙂 

13 tanker om “Sukkerfri sjokoladedessert og søtsug

  1. avatarTonje

    Kan du bruke resten av boksen med kokosmelk til noe annet eller er den «ødelagt» når du kun tar ut det øverste laget?

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    Tonje: Bruk den der du ville ha brukt melk eller vann, for eksempel i grøt, bakst, middag (kjøttsaus, wok e.l). 🙂

  3. avatarLise

    Hei! Jeg har brukt kokosmelken til rema 1000 tidligere, og da var det alltid hard kokos øverst og blankt vann nederst. men nå når jeg har kjøpt den igjen etter et opphold så vil den ikke skille seg ordentlig! Har prøvd med altfor mange bokser nå, og det vil ikke bli krem. Utrolig frustrerende!! Og nei, det er ikke lett kokosmelk, og ja den har stått i kjøleskapet i over ett døgn før bruk.. har andre dette problemet? Evt tips til andre merker?

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    Lise: Så merkelig, for jeg kjøper også alltid billigste type (Meny og/eller Kiwi sin, husker ikke hva det er i farta) og den skiller seg fint. Hva med å prøve fryseren et par timer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *