Myk karamellfudge med valnøtter

Hei dere!

Det er fredag og straks helg, så da kjører vi på med sukkerfri fudge;

Oppskrift: (ca 36 stk)
2 bokser (ca 800 g) vikingmelk
50 g smør
40 g sukkerfri sjokolade (sponsorlink)
5-6 ss fibersirup (eller sukrin gold)
en vaniljestang (eller vaniljestevia)
en neve valnøtter (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Hell vikingmelk i en teflonkjele, ha i smør og sjokolade i mindre biter. Gi det et oppkok med konstant røring, skru deretter ned varmen. Ha i fibersirup og vaniljefrø, og la røren stå og småputre i 40-50 minutter.
Når du har fått en tjukk karamellaktig røre som kan minne om hapå, kan du røre inn hakkede valnøtter og helle den i en form med bakepapir nedi. Sett kjølig over natta og del deretter opp i mindre biter.

Da jeg lagde disse til jul, så brukte jeg kondensert melk. Jul er jul.

Da slipper du for øvrig å tilsette noe søtning, samt at koketiden blir kun 10-12 minutter. Over her har jeg delt en gammel oppskrift jeg har liggende da konsistensen blir veldig lik, den eneste forskjellen er at smaken blir noe mer prim-ish ved bruk av vikingmelk.

Håper det smaker!

9 tanker om “Myk karamellfudge med valnøtter

  1. avatarHege

    Hei Takk for inspirerende og fin blogg! Fibersirup, er det da det samme om jeg bruker Clear eller Gold?

  2. avatars

    Hei! Vet du hva man kan erstatte Vikingmelk med dersom man er laktosetolerant, men fortsatt vil ha en sunnere versjon av karamellfugde?

  3. avatarNina

    Takk for oppskrift, dette så utrolig digg ut. Skal prøves i helgen! Jeg som elsker både prim, hapå, fudge og valnøtter, kan saktens trenge et sukkerfritt alternativ??

  4. avatarKristine Innleggsforfatter

    S: Hei! Min første tanke er soyafløte e.l., men det har jeg aldri testet ut selv så jeg tør ikke å love noe dessverre :/

  5. avatarKristine Innleggsforfatter

    Nina: Bare hyggelig! Jeg er også stor fan av alt det, så da vet jeg at du vil e-l-s-k-e disse! 😀

  6. avatarKristine Innleggsforfatter

    JulesTheNorweegie: Ja, da synes jeg det nesten er et must å holde seg til «ekte» vare – spesielt det man gir bort i gave. Heldigvis hadde jeg masse til overs, viktig å prøvesmake vet du 😀

  7. avatarJulesTheNorweegie

    Hehe ja, viktig og prøve smake også! Haha! 😀 Har selv gått over til vegansk mat i år – får se hvordan det går, men kanskje jeg skal prøve og lage vegansk fudge 😀 husker når mamma laget karameller i julen, mmmm 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *