Sjokoladekonfekt med søtt og sprøtt

Hei dere!

Denne herligheten kan minne litt om delfiakake, men er hverken med delfiafett eller de tradisjonelle elementene som for eksempel sukkertopper.

Jeg ville som nevnt tidligere lage noen av årets julegaver selv, og da måtte det selvfølgelig bli noe spiselig. Det ble myke karameller, som dere kan få oppskrift på senere, og denne godbiten under som jeg skjærte opp i mindre konfektbiter og hadde oppi fine bokser/glass.

Siden det tross alt er jul, så ble det ingen helsunn versjon, men fortsatt litt mindre sukker fordi jeg visste at det ikke ville gå utover smaken på noe måte.

Oppskrift (8-10 porsjoner):
700 g mørk sjokolade
100 g sukkerfri melkesjokolade
3 dl fløte
5-6 skiver marsipan (lag gjerne selv av mandler, eggehvite og sukrinmelis)
5-6 mariekjeks
en neve rosiner
en neve hasselnøtter

Knekk sjokoladen i mindre biter og smelt i en kjele sammen med fløte på middels varme til du får en glatt og tykk sjokoladekrem. Kle en brødform med plastfolie, legg mariekjeks nederst, deretter sjokoladekrem. Nytt lag med marsipan i skiver og rosiner, deretter sjokladekrem, og strø hakkede hasselnøtter over til slutt. Sett kjølig og skjær i skiver og biter.

Det ble heldigvis mye mer enn jeg hadde sett for meg, så jeg fikk spist min dose av det som ble igjen etter at jeg hadde fylt opp bokser og norgesglass til familien.

Håper det smaker!

Ellers nyter vi juleferie og i går var vi på årets siste julemarked. Vi er ferdige med alle familiesammenkomster, så nå har vi ingen store planer fremover. Det blir helt sikkert bollebaking, bygging av togbane, og forhåpentligvis noen (ake)turer ute i fint vær.

2 kommentarer til “Sjokoladekonfekt med søtt og sprøtt

  1. Nina

    Denne så digg ut. Må prøves etter nyttår. Lurer på om du pleier å kjøpe egghvite på dunk? Vet du hvor på nordby eller svinesund jeg kan få det? Syns det er litt dyrt i Norge og måtte bestille på nett.

    Godt nytt år 🙂

Det er stengt for kommentarer.