Salat med en smak av jul

/sponsorlink

Heisann!

Vi starter en ny uke og kjøttfri mandag med denne deilige retten;

img_7432

Enkelt, men med veldig gode smaker!

Ingredienser (1-2 porsjoner)
300 g rosenkål
en neve salatblader
8-10 sukkererter
1 paprika
100 g hasselnøtter
1-2 ss sukrin gold
Skivet parmesan
en klype salt

Fremgangsmåte
Skyll og kok rosenkål i 4-5 minutter. Legg salatblader på tallerken, deretter rosenkål delt i to med en klype salt over, og sukkererter og paprika skjært i mindre biter.
Hakk hasselnøtter i mindre biter og stek i en panne sammen med litt sukrin gold til den er smeltet og vendt godt inn i nøttene. Avkjøl i et par minutter før du strør over retten.
Bruk en potetskreller eller ostehøvel og skjær av parmesanflak på toppen.

img_7429

De karamelliserte hasselnøttene er for øvrig superdigg som snacks, så lag gjerne masse og oppbevar i lukket beholder. Du kan også lage med andre nøttetyper som for eksempel valnøtter og mandler.

Håper det smaker!

Sjekk dagens luke i julekalenderen her.

Hint: bygger rumpe!

2 tanker om “Salat med en smak av jul

  1. avatarA.

    Så fint med snø på bloggen! Skulle helst hatt litt ute og men…
    Vinteren er ikke lenger slik den var på 80 og tidlig 90-tallet *mimre*

  2. avatarKristine Innleggsforfatter

    A: Takk, hyggelig at du la merke til det 🙂 Jeg vet, førjulstiden før i tiden altså. Snø og julebukk ♥

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *