Egg- og søtpotetmuffins

Hei!

I dag har jeg disse sunne, søte små til dere;

Egg- og søtpotetmuffins

Du trenger: (4 stk)
1/2 søtpotet
2 skiver kalkunskinke (bruk 2 ss fetaost for en kjøttfri rett)
4 egg
salt og pepper
Fersk gressløk

Slik gjør du:
Vask og skrell søtpoteten, skjær tynne skiver med en ostehøvel. Fordel skivene nedi smurte muffinsformer eller silikonformer og lag små kurver, ha forsiktig over et egg i midten. Skjær kalkunskinke i mindre terninger, strø over eggene sammen med klippet gressløk, salt og pepper. Stek i ovnen på 180 grader i ca 20 min.

Håper det smaker!

Ellers har det vært noen travle dager før navnefesten i helgen, men alt ble veldig bra og hovedpersonen storkoste seg. Jeg klarte – på et vis – å bake et par kaker + kjeks, med veldig god hjelp fra lille M 😉 

Det hjalp å tenke at det var et felles prosjekt, da slapp jeg å fokusere så veldig på at alt skulle være «perfekt». Den smakte for øvrig veldig godt, 3 lag med sukkerbrød, bringebærkrem og vaniljekrem som fyll, smørkrem rundt, fondant som lokk og marsipanpynt (som lille M var overbevist om var plastelina).
Jeg valgte fødselsdatoen hans da vi hadde en annen kake med navnefestdatoen.

Nå er det ny uke som venter, med litt av hvert på agendaen. Det betyr litt mindre jobb, men jeg stikker innom når muligheten byr seg.

Håper dere får en fin mandag!

10 kommentarer til “Egg- og søtpotetmuffins

 1. Anja

  Nam! De muffinsene så sykt gode ut, det må jeg teste en dag 🙂 Og nydelig kakebord til navnefesten! Vi skal ha dåp om 1 måned, men jeg er ikke så flink til å pynte kaker, så tror hovedkaka må bestilles fra noen som kan det. Vi blir ca 30 stk, og jeg tenkte lage noe enkel mat, har du noe forslag? Tenkte noe enkelt og varmt som gjestene kan få i seg før de kjører hjemover (noen har reisevei på 3 timer, så da er det greit å ikke reise sulten).

 2. Kristine

  Anja: De var kjempegode! 😀
  Takk for det! Jeg er ikke så flink jeg heller, og det tok en halv dag å lage, men det var allikevel moro (innimellom alt stresset) 🙂 Vi gjorde det enkelt og bestilte snitter, men om vi skulle hatt noe varmt så tenker jeg kanskje gryterett av noe slag – lapskaus kanskje? Med flatbrød til. Lykke til med dåpsforberedelsene!

 3. Kristine

  Camilla: Jeg rakk ikke å ta bilde før jeg hadde sagt værsågod, så det var bare å forte seg å knipse 😀

 4. Elisabeth

  Superfine kaker 😀 Jeg er imponert av alt du klarer å få til, samtidig som du har 2 små og da gjerne minsten henger sammen med deg hele tiden <3 Husk å til deg selv i speilet: Fy søren Kristine dette klarer du fint 😀 Klem 🙂

 5. Anja

  Takk for svar! Lapskaus er jo egentlig genialt til en slik anledning, kan lages dagen i forveien og er lett å varme opp 🙂 Ha en fin dag sammen med gutta dine, Kristine <3

 6. Kristine

  Kristin: Vi valgte navnefest fordi vi ikke er religiøse, og synes det er en fin måte å feire at gutten vår har kommet til verden og fått et så fint navn 🙂 Vi gjorde det samme for storebror. Vi samles i et hyggelig lokale, spiser snitter og deretter kaffe og kaker. Mye likt dåp bare uten den første delen i kirken 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *