Varmende og sunn søtpotetsuppe

/sponsorlink

Høst og kjølig vær = varmende supper

Jeg lagde den deiligste søtpotetsuppen i forrige uke, og jeg skal prøve å gjengi oppskriften så godt jeg kan – sånn blir det når man lager alt på slump.

Oppskrift: (2-3 porsjoner)
1 stor søtpotet
1/2 løk
2 ss smør
5-6 cherrytomater
2 ss ketchup
1 buljongterning
6-8 dl vann (ettersom størrelse på søtpotet og hvor tykk du liker suppen)
salt og pepper
5-6 smilende egg (som tilbehør)

Slik gjør du:
Skjær løk i mindre biter og surr i litt smør til blank. Skrell søtpotet og skjær i mindre biter, ha oppi kjelen sammen med cherrytomater, ketchup og buljongterning. Fyll på med vann og la alt småputre til søtpoteten er mør – ca 10-15 min. Mos deretter alt sammen med en stavmikser, smak til med salt og pepper.

Håper det varmer!

Ellers får du tightsen jeg har på meg under her til kun 199 kr. Den går godt oppover magen uten å gi den berømmelige kameltåen, og er superdeilig å ha på seg. Jeg bruker den både til trening, tur og sofakos.

Du kan velge mellom 5 ulike farger her

Fortsatt god mandag!

4 kommentarer til “Varmende og sunn søtpotetsuppe

 1. Hanne

  Mmm, suppen ser nydelig ut!
  Jeg liker å ha spinatblader i min rett før servering, så de faller sammen. Og, om du ikke vil ha den kjøttfri, så er det utrolig godt med stekt chorizo oppi :O

 2. Kristine

  Hanne: Elsker spinat som «faller sammen», blir så kremet og godt. Chorizo ja, eller kanskje sprøstekt bacon? Uansett – nam!

 3. Kristine

  Jeanette: Formålet hans i dette tilfellet var å hindre meg i å trille/vugge frem og tilbake 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *