Sunnere kanelboller på selveste dagen

/sponsorlinker

For det er jo nettopp det, kanelbollens dag!

Boller: (24 stk)
ca 950 g mel (200 g rugmel, 300 g havremel, 450 g hvetemel)
5 dl ekstra lettmelk
1/2 pose tørrgjær
1 ts kardemomme
en kype salt
80 g sukrin gold
20 g sukrin+
80 g mykt smør

Fyll:
80 g mykt smør
100 g eplemos
3 ss sukrin gold
1 ss fibersirup gold
2 ts kanel
1 egg (til pensling)

Fremgangsmåte:
Varm melken opp til fingervarmt og ha i en bolle med resten av ingrediensene. Elt alt sammen (jeg brukte en kjøkkenmaskin) i 10-15 min til den slipper kantene, legg i en bolle med plastfolie over og hev i 1 time.
Kjevle ut til en rektangel, smør på fyllet og rull sammen. Skjær opp i passende stykker og legg på et bakepapir i en langpanne, hev i ytterligere 40 min. Pensle de med et vispet egg, og stek i ovnen på 200 grader i ca 15 min. Som glasur brukte jeg eggehvite og sukrinmelis.

De kan fint fryses og varmes opp igjen – digg! 

Veldig beleilig at kjører BAKEUKE nå – 25% rabatt på sukkererstatninger, sunne ingredienser, ferdigmikser og kokebøker (hoho).

Julegavetips kanskje?

Sjekk ut her!

Jeg kommer til å dele mange godbiter fremover 🙂 

2 kommentarer til “Sunnere kanelboller på selveste dagen

  1. Carina

    Prøvde oppskriften på denne, deigen ble kjempe tung. Bollene står i ovnen nå, så usikker på hvordan de blir. Men er dette vanlig eller skal deigen oppføre seg slik en vanlig hvetedeig ville gjort? Baking er ikke min sterkeste side

  2. Kristine

    Carina: Hei! Bollene blir litt tyngre enn normalt, men de skal heves ganske bra før de går i ovnen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *