Å være mamma

Å være mamma.

Å bli vekket flere ganger om natten, gjerne med urimelige krav om å leke eller stå opp. Jeg prøver å snu meg rundt igjen, kjenner en liten tass krype opp i senga. Legger de små kalde føttene på låret mitt, sparker meg i siden når han romsterer rundt og hoster meg i ansiktet.
Jeg har blitt bæsjet, prompet og tisset på, siklet, spydd og gulpet på. Allikevel har jeg aldri følt meg så elsket.

Å sove i tre timer hver natt og amme annenhver time døgnet rundt, for så å se det tannløse gliset stråle mot meg hver gang blikket vårt møtes. Jeg trenger ikke mer. Jeg trenger riktignok søvn, men den tiden kommer tilbake. Nå er det dette som er livet, min største rolle utspilles i dette øyeblikk.

Jeg lever endelig i nuet. Det er ingen tanker om fortid eller fremtid når barnet ditt vil gi deg verdens beste kos, eller tester tålmodigheten din ved å tøye grensene for ørtende gang. 

Ingen har gjort meg så sliten, sinna, redd og full av dårlig samvittighet. Ingen har fått meg til å le, smile og gråte så mye. Ingen har fått meg til å miste meg selv helt, samtidig som jeg føler meg hel.

Ingen har fått meg til å elske så inderlig og betingelsesløst.

Å være mamma. Til dere to ♥

16 kommentarer til “Å være mamma

  1. Anette

    Åh, så fint skrevet❤️ Fikk tårer i øynene☺️ Men er så sant! Uansett hvor trøtt vi er på natta så klarer man ikke la være å smile når den lille smiler til deg?

  2. Camilla

    Så vakkert og ærlig skrevet <3 Dette er grunner til hvorfor jeg føler meg klar til å få barn også, samtidig som det er et stort skritt å ta og det er skummelt. Tiden får vise og frem til da kan jeg kose meg litt igjennom deg og andre venner som har barn 😀

  3. Kristine

    Camilla: Takk ♥ Det er det skumleste jeg har gjort i hele mitt liv, men ingenting kan måle seg med de følelsene som dukker opp. Jeg trodde ikke noe på det før jeg fikk barn, men jeg tok feil gitt. Du kommer til å bli verdens fineste mamma ♥ 🙂

Det er stengt for kommentarer.